Asi jsme vyhrát nechtěli

09.11.2015 16:44

HC Vítkovice Steel   -   HC Oceláři Třinec    0 : 3    (0 : 2) (0 : 1) (0 : 0)

Nějak nevím, co o takovém zápasu a hlavně vašem výkonu napsat. Třinec byl po všech stránkách lepším týmem. Bruslařsky, kombinačně, napadáním, dravostí, prostě jsem měl pocit, že ten puk chtějí sežrat. V čem jsme tedy byli lepší my? No v každém případě nám hrála v kabině super muzika, cathering v šatně byl jako vždy na hodně vysoké úrovni, mám pocit, že by nám ho mohli závidět i hráči A-týmu Vítkovic. Abych pravdu řekl, dál pozitivního mně už nic nenapadá. Prostě jsme hráli, pokud se tomu vašemu ne hrání dá tak říct, hodně špatně. V 6 minutě to byl ukázkový gól, který jen potvrdil, že jste totálně nepřečetli hru soupeře a v podstatě jste nevěděli, co máte dělat a co máte hrát a zcela chyběla mezi vámi tak důležitá komunikace na ledě. Tomuto gólu předcházelo naše zakázané uvolnění. Prostě bek, který jako poslední chtěl vystřídat nově příchozího beka, se dopustil celkem zbytečného zakázaného uvolnění. Hra se posunula do naší obrané třetiny. Kupodivu jsme vyhráli buly a puk se dostal za naši brankovou čáru k mantinelu. Levý bek, který byl k němu nejblíže, si měl zcela evidentně pro kotouč dojet. On ale celkem nepochopitelně zůstal stát na svém místě „jak svatý za dědinu“, možná byl překvapený, že jsme to buly vyhráli. Chyba. Pravý bek, který stál správně na svém místě před brankou se rozhodl, že když levý bek chrápe, tak on pojede situaci s pukem u mantinelu za brankou vyřešit. Chyba. Soupeřův hráč byl na puku dřív a použil už klasickou Třineckou rozehrávku zpoza branky kolem tyče před branku. Levý bek, když viděl, že jeho kolega jede za branku, tak logicky měl sám před naší branku dojet. Mám pocit, že to pochopil, ale bohužel pozdě. Chyba. A co naši tři útočníci? No ti už samozřejmě směřovali na zteč, i když jsme vůbec neměli puk pod kontrolou. Chyba. Centr se samozřejmě měl před tu naši branku stáhnout. Takže to dopadlo klasicky. Náš bek za brankou puk nevybojoval, ani nezabránil, aby se puk nedostal před bránu a tam zcela nekrytý hráč červených bez jakýchkoliv problémů zavěsil. Prohrávali jsme 0:1. Nevím, možná to po vás trenér chce, aby jste to takhle hráli. Já si jen myslím, že tudy cesta nevede.

Stále se nic nedělo, pořád jsem čekal, že začneme konečně bruslit a tím se dostaneme do hry. Bruslení ovšem nepřicházelo. Stále jsme u puku byli jako druzí. A když už jsme se dostali na puk, tak Třinec výborně a do hloubky forčekoval, takže nám naši rozehrávku, hodně stěžoval. No v podstatě ji nedovolil. Navíc naše hráče ve své obrané práci zdvojoval, takže jsme proti soupeři vypadali poměrně dost ne hokejově. Naše přihrávky, no to taky byla kapitola sama o sobě. Už v rozbruslení jsem si všiml, že jste si nebyli schopni přihrát puk do hole. A to jste vůbec nebyli pod nějakým tlakem. Jak jste v zápase pod tím tlakem byli, tak to už byl jen pláč a skřípění zubů. Byla to fakt katastrofální podívaná. Prostě jste dali Třinci vyniknout. Další naše obdržené branky padly při naší hře v oslabení. Jeden gól si už nepamatuji. Ale druhý gól, to byl čistý průstřel od modré čáry. Tady jsem si všiml jedné věci. Zase nevím, jestli to je tak správně, ale předpokládám, že ano. Když se soupeřův hráč chystá ke střele od naší modré čáry. Tak náš hráč jede k němu co nejblíž a v každém případě se mu staví do osy puk-branka a ne do osy soupeř-branka. Osa soupeř-branka to je jen alibistické bránění, které nebolí. Osa puk-branka, ta většinou bolí, ale málokdy z ní padají góly. Náš gól v oslabení z velké míry pramenil právě z toho alibistického bránění, neboli osy soupeř-branka.

No prostě Třinci se zápas povedl, chtěli vyhrát, udělali pro to vše a zcela zaslouženě i vyhráli. Hráli tvrdý, agresivní hokej, na který jsme nenašli odpověď. V některých případech se mi zdálo, že sice používají tak zvanou „Balaštikovu srabáckou taktiku“, ale to je jejich věc. Celkem jim vycházela a my jsme jim to žrali i s břehem. Rozhodčí mi tentokrát připomínal Šutarového bratra a jeho práce se mu moc nedařila. Dvě třetiny připouštěl hodně ostrou hru, kterou ve třetině třetí jen těžce vracel do normálních kolejí. Tím samozřejmě nechci říct, že by ovlivnil výsledek zápasu. Ten jste ovlivnili pouze a jen pouze vy, protože jste asi nechtěli vyhrát.

Poměr střel 19:29. Vyloučení 8:8, navíc jsme měli nevyužité trestné střílení. Využití přesilovek 0:2.