Chachaři doněsli do chalupy jeden bod ze Zlina

05.11.2015 10:42

HC PSG Zlín  -  HC Vítkovice Steel    3 : 2  SN (0 : 0) (1 : 1) (1 : 1) (0 : 0) (1 : 0)

Pozor článek po našimu !!!

Sem si přečet članek na strankach Gotwaldova o tym našim sobotnim maču. Tam sa pravi, že nam zliňaci vratili prohru tajak sme je smastili u nas doma 5:1. Tož tu kurde kdosi něumi počitať bo co. Co nam vratili? Doma sme vyhrali, mame tři body, venku sme remizovali, mame jeden bod. No prohrali sme v jakysich najezdach, o kerych vi už i male děcko, že je to loterija. Z našich vzájemných zapasuv mame čtyry body a Zlin body dva. Tak co vratili? Akorat ten prd. Čtyry je furt vic jak dva, akorát ve Zlině je matěmatika jakasy ina. Tam asi plati že čtyry su stejne jak dva. Tož to mi mozek něbere. Fčil sa nědivim, že těm Baťovcam, co furt stoja tajak sochy na naměsťu a čuči na tu svoju fabriku s keckama, sa v tom kraju tak dařilo. To sa daři když tam chlopi, roby ani ty děcka něumi počitať ani zakladni matěmatiku. To my ze severa vime kolik je kolik, bo sa tu furt tvrdo rubalo a peněz bylo malo. Rubalo sa i temu, aby i ten zliňak měl v zimě uhlo a nohy v teple a mohl si našporheltu usušiť ty slavne něpromokave Baťovky. Šak znate to přislovi co sa tu po kraju nejednu generacu pravilo. Vydupali haviřa nědali mu haliřa. Temu my umíme fajně počitať i ty haliře, viecej než ti nafuci z Gotwaldova. Abych to ukončil. Až nam Zliňaci vezmu tři body tak sa možeme baviť, že nam cosik vratili. Inak ni.     

Ale dost bylo dřistu. Valime do zapasa. Hneď na začatku prvej časti valil na lavicu vylučenych jeden zliňak. Bo byl hruby, tož šel pykať. Našu vyhodu sme vůbec něvyužili, co pravim ani něbylo viděť, že jakusi přesilovku hrajeme, bo nas ogaři rubali jak sviňa. Ešče šcesti, že sme hrali jak fajny kolektiv. Tajak ti tři mušketiři. Jeden za všechny, všeci za jedneho. Pak sme na lavicu trestu putovali aji my. Bylo to za hakovani a něbylo co řešiť, bo to tak fakt bylo. Tož se hralo eště chvilu 4 na 4 hrača v polu a pak hrali žluto-modři svoju přesilovku. Tež sni nic něbylo a furt bylo 0:0. No v podstatě sme sa furt branili i když na ledě byli chlapi ve stejnem počtu. Zliňaci nas jednoznačně drtili. V 10 minutě sme měli početni vyhodu zas my. No jenže sme sa dopustili na ledu hrubosti a sily byly vyrovnane. Hralo sa 4 na 4 hrača na ledu, tož tato formacja, tež netrvala dluho, bo byl vylučeny zliňak za hakovani. Už sa hrala 13 minuta a naša přesilovka byla u koňca, v ten čas sme byli vylučeni zasejc my. Podraženi o tym tež něbylo pochyby. Tož sme sa museli braniť. To se nam dařilo. Branař v naši kisni exceloval, no radost pohledět. Zasejc sme v plnem počtu, ale enem taku chvilku, bo sa zasejc vylučuje na naši straně. Faulujeme hakovanim a davame supeřu do ruky vyhodu ke skorovani. Je tu 18 minuta, je po přesilovce Gotwaldova a skore je furt 0:0. Prvu třetinu ukončujeme timto stavem. Musim pravit, že Zlin byl v tej fazi jednoznačně lepšim tymem, ale skore se něpohnulo. Poměr střel 12:6.

Do druhej třetiny děme s trošku inym tymem. S puvodnich čtyř lajen, mame lajny enem tři. Zlin je furt na koňu a my sa v podstatě enem branime. Branime sa ale fajne, bo stav je furt 0:0. V 31 minutě sme zasejc vylučeni za hakovani. Tož to byla smola jak cyp. Do našeho koňca oslabeni zbývalo enem 8 vteřin a zliňaci sa ujali vedeni v zapasu 1:0. My sem ale hrali dalej. V 37 minutě to přišlo. Paradni srovnani na 1:1. Od te doby sem měl pocit, že sme lepšim tymem. Zistili sme, že sa da dat gol i supeřovi a ze zliňaku sem měl pocit, že začinaju měť navaleno v gaťach. Druha třetina skončila 1:1. Poměr střel 20:10.   

Začala třeti třetina a myslim si, že sme byli fakt lepšim tymem. Ve 42 minutě sme dali branku a vedli sme 1:2. Chachaři fajna robota. Hněď po našemu golu sme byli vylučeni. Něbečime, branime. Branime fajně. Odbija 45 minuta sme v plnem počtu a furt veděme 1:2. Co vic si može srce ostravaka přať. Ve 46 minutě jde pykať na lavicu haňby i zliňak. Bylo to naraženi na mantinel a něbylo co řešiť. Idealna situacja uskočiť supeřovi ve skore. No bohužel. Berani su v plnem počtě, ale furt veděme enem 1:2. Hraje sa 48 minuta. Faulujeme my. Asi sa to hvizdnuť dalo, něvim. Byl to zakrok u naši střídačky. Rozhodca pravil, že to byl faul kolenem. Osobně bych pravil, že to byl takovy něpodařeny bodyček. Však kuknětě na Jutube a obraz si zrobtě sami. Kolem teho zakroka bylo take větši pozdviženi na supeřove střidačce. I domaci fandove na tribuně hlasito mudrovali. Postiženy hrač, kery vypadal, že už nikdy něbudě chodiť, jaku nam tam předvedl herecku etudu, to šak paradoxně nakoplo k lepšimu vykonu ve zbyvajicim hernim času. Hrali sme v oslabeni, ale enem taku kratku chvilu, bo byl vylučeny hrač i na druhej straně. Tož sa pokračovalo 4 na 4 hrača v polu. Skore sa něměnilo. A aji my sme pak hrali taku malu přesilovečku. Ale furt bylo fajnych 1:2 pro nas. V 52 minutě zliňaci srovnali na 2:2. No byla to škoda, ale co narobíš. Furt sa hral hokej, ale my sme už nebranili, tajak do 37 minuty. Byli sme dost blizko strhnuti vitězstvi na svu stranu. Šedesat minut normalni hraci doby uteklo tajak voda. Stav utkani byl 2:2, tož tak nasledovalo prodluženi. Poměr střel 10:13.

Zasejc si myslim, že v prodluženi sme byli bliže ke golu. Ale bohužel něvyšlo to. I po 5 minutách bylo plichtových 2:2. Poměr střel 1:6.

Začali najezdy a jak sem psal vyše, to už je loterija. Zliňaci šupli jeden puk do naši branky, my žadny, tož vyhrali. Asi to bylo i spravne rozděleni boduv, za předvedeny vykon na ledu. Rozhodči piskali vyborně a zapas zvladli. To se v poslední době stava malokdy, abych tyto profese chvalil, ale fčil si to možu rozhodně dovoliť. Aspoň tak sem to viděl ja.