Do třetice všeho dobrého

08.01.2016 23:53

HC Oceláři Třinec   -   HC Vítkovice Steel       2 : 4  (0 : 1) (1 : 3) (1 : 0)

Ve čtvrtek 10.12.2015 nás čekalo 4.kolo nadstavby. Jeli jsme na horkou půdu do Třince. Hráli jsme se soupeřem, kterého jsme v tomto ročníku ELMD neměli čest porazit. Ale jak říká klasik, všechno je jednou poprvé.

Stejně jako v předchozím zápasu se Zlínem jsme hráli na tři lajny a snad jen díky zranění jsme byli nuceni dát tentokrát do hry další některé hráče lajny čtvrté.

Úvodní buly a zápas právě začíná. Podobný obraz hry jako se Zlínem. Pěkná podívaná. Na rozdíl od Zlína se mi zdálo, že Třinec nemá tak vyrovnané pětky. Měl jsem pocit, že náš soupeř své klíčové hráče silně přetěžuje. Dával je do hry obstřídání a bylo zjevné, že na konci první dvacetiminutovky už měli tito hráči hokeje plné kecky. To však byla voda na náš mlýn. Ale nepředbíhejme. Zatím se hraje druhá minuta utkání, Třinec fauluje podražením a viník bude potrestaný na dvě minuty. Hned z kraje zápasu je nám nabídnutá výhoda přesilové hry. Svou šanci však zahazujeme a ve čtvrté minutě je to stále nerozhodně 0:0. V 7 minutě budeme pykat my. Také se dopouštíme faulu podražením a trestná lavice na naší straně má dvířka dokořán. Bráníme dobře, dostáváme se do brejku, skórujeme a v 8 minutě vedeme 0:1. O gól se postarala první lajna a branka v našem oslabení určitě potěší. Hned po tomto gólu jsme vyloučeni opět. Tentokrát za hákování. Dáváme našemu soupeři šanci vyrovnat z herní situace 5 na 3 hráče v poli. Ustáli jsme oslabení 5 na 3, pak 5 na 4. Síly na ledě jsou vyrovnány. Ale jenom chvíli. Přesně 18 vteřin, protože jsme vyloučeni znovu, tentokrát za příliš mnoho hráčů na ledě. Takže se bráníme znova. I toto oslabení ustáváme a skóre 0:1 se ani ve 12 minutě nemění. Třinec úvodní obdržená branka a nevydařené přesilovky, které trvaly bez mála 6 minut, nijak nevyvedly z rovnováhy a stále na nás nepříjemně dorážel. Tlak to byl opravdu silný i z důvodu, co jsem popisoval výše. Prostě dávání klíčových hráčů neustále do hry. My jsme bránili skvěle a o opoře, která kryla naši svatyni je asi netřeba se zmiňovat. To byly výtečné zákroky, které musely přivádět soupeřovy útočící hráče k šílenství. Doba čistých dvaceti minut vypršela, my jsme stále vedli 0:1. Poměr střel 13:4.

Druhá třetina začala a začala pro nás hodně povedeně. Ve 21 minutě vedeme 0:2. O gól se postarala opět první lajna. A když jsem psal, že v zápase ve Zlíně se dařilo lajně třetí, tak to samé musí teď napsat o naší lajně první. Opravdu byla při chuti. Opět je na ledě a pokouší se dobývat třineckou tvrz. Náš bek na modré čáře dostává ideální přihrávku na osu hřiště, jeho chvilkové zaváhání má za následek, že nastřeluje bránícího třineckého hráče, který se dostává do brejku a kontaktním gólem snižuje na 1:2. Naše první lajna zůstává na ledě a je to dobře, protože hned z protiútoku po středovém vhazování zvyšuje na rozdíl dvou branek. Ve 24 minutě vedeme 1:3. To byla nejlepší odpověď na úvodní třineckou branku. Ve 28 minutě hrajeme přesilovou hru, ale skóre 1:3 zůstává nezměněno. Ve 32 minutě dáváme gól ze hry v plném počtu hráčů. Branku dává opět první lajna, odskakujeme soupeři na 1:4. Ve 38 minutě budou hrát přesilovku Draci. Naší zvládnutou hrou v oslabení jsme doputovali do 40 minuty, vedeme 1:4. Poměr střel 10:14.

Ve třetí třetině je stále k vidění zajímavá hokejová podívaná. Ve 46 minutě Třinec snižuje na 2:4. U tohoto gólu je opět první lajna. Teď na ní, ale nemůžeme pět „Ódu na radost“. Hraje se dále. Ve 48 minutě se vylučuje na obou stranách za vzájemné osekávání. V 53 minutě je přes velkou nelibost domácího celku vyloučený třinecký hráč na dvě minuty za sekání. My se už nějak nehrneme do útoku, spíše kumulujeme síly na závěrečný, předpokládaný nápor Třince. V 56 minutě je soupeř kompletní a momentální výsledek zní 2:4 pro naše barvy. V polovině 59 minuty přichází power-play Ocelářů. Jsme pod tlakem, ale vše řešíme v klidu a s přehledem. Hokej končí, vyhráváme 2:4. Poměr střel 7:6. Skvělé chlapci.