Dramatický zápas, který se nám opravdu povedl

28.04.2016 19:23

Předchozí článek s Havířovem jsem měl napsaný po 1.kole Play-Off, akorát jsem ho nějak zapoměl publikovat na našem webu. Tak jako minulou sezonu, tak i letos to bylo velmi hektické období. Přiznávám se bez mučení, že ostatní články už píšu v době, kdy letošní sezona je dávno v propadlišti času minulých. V podstatě jsem už ani nechtěl další zápasy nějak komentovat, ale nakonec mi to nedalo, protože si myslím, že ty zápasy opravdu stály za to, tak jako celá sezona 2015/2016.

Při zápasech s Hradcem, mě nejvíce bavilo, jak jsme dělali s vedoucím potažmo vedoucí Hradce předzápasovou přípravu, tak jsem zásadně používal „ostravštinu“. Naším nářečím jsem mluvil i s jinými týmy, ale Hradec vždy byl takový „z teho vyvalený“. Jednou jsem se zeptal: „Vy mi asi nerozumíte, co?“ Odpověď byla jasná: „Ne, nerozumíme.“

Temu i tuten članek napišu po našimu.

Ve druhym kolu sme narazili na Hraděc. Hraděc to je tym, kery vyhral loni, předloni i fčil si tež brusil zuby na majstrovsky titul, kery by moh pravem nazyvať, tajak sa v odbornych kruhach pravi - hetrykem. Naša partija temu něchtěla dopustiť. To byla motyvacja jak cyp. Semi zdalo, že hradečti synci dovalili do tej naši Ostravěnky z celkem vysokym seběvědomim, bo rachotu před mačem narobili vpysk. Minuta třinacta jim ale zatnula tipec jak sviňa. Do te doby sa hral taky vyrovnany hokej, ale tajak pravim v času 12:30 se ujimame vedeni v zapasu 1:0. Enem sme vyměnili lajny a za 8 vteřin bylo 2:0. Tož to dostali Lvi supr sprchu. Furt sme je drtili, ale dalši branku sme z teho tlaka nědokazali vyrubať. V 16 minutě sme hrali přesilovku za sekani, ale nic zteho. V 19 minutě sme hrali druhu přesilovku, ale tu přerušil koněc prvni třetiny. Po 20 minutach veděme 2:0. Poměr střel byl něvidany 21:1! Byli sme v ajfru.

I druhu třetinu sme začli fajně. Ve 24 minutě zvyšujeme na 3:0. V hlavach nam asi blesklo: “Ajetu fajront“. No něbylo to tak, bo Hraděc něhodil flintu do žita. Začal hrať tajak sa pravi v tym přislovi, že ten co sa topi sa i stebla chyta. Jeho ofenzyva gradovala i v času, jak sme šli poprve spočnuť na lavicu haňby za faul sekanim my. Byl vyhlašeny nejvyši stupeň defenzyvni pohotovosti. Oslabeni sme zvladli, ale na koňu byl v tych chvilkach supeř. Tajak byla pro Hraděc smolna 13 minuta, tak pro naše barvy byla smolna minuta 34 až 35. V času 33:34 supeř snižuje na 3:1 a v času 34:53 dava kontakni gol na 3:2. Hjuston, mame problem. Rozkvedlaly sa nam nožičky a byl celkem zazrak, že sme nědostali dalšiho fika. Tož druha třetina skončila těsnym stavem 3:2. Poměr střel 8:13. Nas čekala otevřena 20 minutova partyja hokeja. Byli sme lepši enem o jeden gol.

Třeti perioda začla. Trochu sme sa oklepali z teho dyrekta ve třetině druhe. Hral sa vyrovnany hokej, na kery bylo radosť čučeť. V 54 minutě zvyšujeme na 4:2. Přesně totok sme potřebovali. Další minuty sa už něsli v duchu vylučovani, možna sa vyrovnavaly zapasove učty, něvim. V času 57:41 začal hrať supeř pavrplej. Hral ho enem 6 vteřin bo v času 57:47 byl vylučeny ich hrač za sekani. Hrali sme přesilovku. V čase 57:55 sme viděli boxersku vložku. Cele to začlo takovym zbytečnym a dost hrubym naraženim našeho hrača supeřem před Hraděcku kisňu. Další naš hrač šel teho supeřova hrača, co to stym naraženim přehnal vyfackovať. Viděli sme rohovnicku vložku a pak arbitři trestali. Hraděc vyfasoval za naraženi 5 minut plus trest do koňca utkani. A náš ochranca spravedlnosti vyfasoval za hrubosť 5 minut plus trest do koňca utkani. Bylo to dosť něpřehledne. Jelikož na lavici haňby seděl už jeden hrač Lvu, tož sem si myslel, že budě pokračovať naša přesilovka fčil 4 na 3 hrača. No něbylo to tak, bo sa pokračovalo ve hře 4 na 4 hrača. Temu sem fakt něrozuměl. V času 58:28 byl vylučeny Hraděc Kralove bo měl na ledu 5 hraču. Takto hrali celkem dost dluho, než si teho všimnul čarovy sudca. Teď sme hrali přesilovku. Ta nětrvala dluho bo imy sme faulovali hakovanim a šli sme si spočnuť. Na lavici haňby už něbylo mista. Byli tam same odložene tresty a čert aby sa vtym vyznal. Fčil sme hrali přesilovku, ale Hraděc začal znova hrať pavrplej. Hrači na ledě byli po čtyrech, akorat supeř byl bez golmana. V času 58:41 sme zvyšili skore na 5:2. Myslim, že to byl gol z naši přesilovky, no oficialni statistiky to viděly inač. Je to celkem fuk, hlavni je že veděme ke koňcu zapasa 5:2. Dale su sily na ledu vyrovnane, hraje sa 4 na 4 hrača v polu. V času 59:19 zvyšujeme na 6:2. Posledni tečku za tymto mačem davame v času 59:59 a celkově vitězime 7:2. Fajně synci. Poměr střel 11:4. Na zapasy veděme 1:0. Tož tady něni co dodať, vykročili sme do finala tu spravnu nohu.

HC Vítkovice Steel  -  Mountfield HK, a.s.    7 : 2  (2 : 0) (1 : 2) (4 : 0)