Jak jsme zastavili ogary v rozletě

06.01.2016 21:22

HC Vítkovice Steel   -   HC PSG Zlín    3 : 1    (2 : 0) (0 : 0) (1 : 1)

Taky fajny hokej a eště fajnějši výsledek, tož nězbyva něž ho popsať opjet po našimu. Na Zlinskych webovkach po tym zapasu sa objevil članek, kery sa nazyval „Šestnáctizápasová bodová šňůra mladšího dorostu skončila ve Vítkovicích“. Byla to přefiknuta šňura zlínského mladšího dorosta a srce Ostravaka zaplesalo. Članek byl enem tak statisticky popsany a na zavěr cosik tež pravil trener zlínských baranu. Cituju : „Tomáš Valášek (Zlín): "Nešťastné utkání pro nás. Soupeři chytal dobře gólman a my nevyužívali tutovky. Toť důvod naší porážky."“. Naprosta pravda, nic vic by se ani němuselo psať. Ale ja o tym zapasu cosik přesto napišu.

Začali sme famozně, bo už ve třeti minutě první třetiny veděme 1:0. O branku sa postarala naša třeti lajna, kera byla v tymto zapasu opravdu při chuti. Hral se hodně pohledny hokej, kery měl super drajv. Zliňaci nas jednoznačně přehravali. My sme skvěle branili, golman podaval excelentni vykon. Cely tym sa prezentoval opravdu kolektivnim pojetim hry. Aji když nas supeř přestřilal v první periodě drtivě 9:17, tak sa furt hralo 1:0. Vlastně sa hralo 1:0 až do 18:45, bo sme v tym času zametli puk do branky žluto-modrych a golem do šatny sme zvyšili na 2:0. Prostě parada. Deseť vteřin před koňcem vypršeni prvni třetiny supeř fauloval hakovanim a byla nam nabidnuta přesilovka, kera měla pokračovať ve třetině druhe.

Druha třetina, tož to byl stejny obraz tajak v prvni časti. Zliňaci tlačili a my sme branili a semo tamo sme podnikli jakysi jedovaty protiutok do supeřa. Přesilovu hru na začatku druhe dvacetiminutovky sme něvyužili, i zteho duvoda, že sme byli tež vylučeni za podraženi. Na začatku druhe třetiny sme hrali chvilu přesilovku, pak sa rubalo 4 na 4 hrača v poli a ve 22 minutě sme hrali kratke, tajak naša řeč, oslabeni. Ve 24 minutě byly všeci chlopi, tym myslim chachaři aji ogaři, na ledě v plnym počtu a na tabuli furt svitilo pro nas fajnych 2:0. Ve druhe třetině žadna branka něpadla. Tož sme mohli skonstatovať po 40 minutach, že v tymto maču veděme 2:0. Poměr střel 6:12.

Ve třeti třetině byla furt patrna snaha baranu z vysledkem cosik porobiť. Kupodivu sme supeřovi davali meně šanci na korigovani vysledku, než v předchozich minutach. Bohužel ve 45 minutě Zlin snižuje na 2:1. Začiname sa potiť aji na řiti. Ale tajak pravil trener Valašek, měli sme dobrého golmana a Zliňaci nědavali ani tutovky. Jak bylo nejhuř naši hráči padali do střel a vysledek byl stale pro nas furt fajny 2:1. Ve 49 minutě sme viděli taku malu roztržku, kera byla oceněna dvěma minutama na obuch stranách za hrubosť. Schylovalo sa ke koňcu zapasa a my sme rvali tři body. Supeř na zavěr použil herni styl bez brankařa, kerumu sa v odbornych kruhach pravi paverplej. V času 59:28 sme si vytunili naše skore na 3:1 golem do prazdne kisně Gotvaldova. Poměr střel 10:11. Tři vydřene body zustaly v tej naši Ostravěnce. Paradni vykon synci.