Jak ogaři odfarali s prazdnu II

21.09.2015 15:43

HC Vítkovice Steel   -   HC PSG Zlín       5 : 1  (1 : 0) (2 : 0) (2 : 1)

Pozor článek v nářečí !!!

Estli chceš vědět čemu se tu ten članek nazyva „Jak ogaři odfarali s prazdnu II“. Tak je to temu, že loni sem psal članek se stejnym nazvem. Fčil sem tam enem musel vyvalit (jebnuť) tu dvojku, by se to trošku lišilo. Jinak to vlastně bylo, nemlich, to same. A pak že sa historija něopakuje. Něbo že něvstupiš do stejne řeky. Tu de vidět, že su to enem také babske dřisty.

Loni članek začinal takto, cituju :

Sem myslel, že sem v jakesy bajce. Kurde, dosť bylo teho vykradani vitkovickeho banku. Dosť bylo teho, by tu jakysi ševcovsky ogar furt bral body, na kere se tak těžko robi. To co se udalo v nedělu 1.2. na našem stadionu bylo fajne a pěkne. Chachaři děkujem.“

Tož to sem psal loni a dněs, je jinači akorát to datum, tož si to přečti znova a misto nedělu 1.2. tam dosaď (jebni) čtvrtek 15.9. A maš zarobene.

Už před mačem to bylo v zakulisi zapasu take hekticke. Něšel přenosny počitač, keremu se odborně pravi notbuk. Tož ho musel měřič času valit vyměnit. Vyměnil ho a vubec něfungoval program, co registruje zapas na centrale v Praze, na hokejovem svazu. To su ty vaše oblibene stranky www.hokej.cz. Tož se volalo k Pepikum. Oni pravili :“ Heléé, vííme vo tom a dělááme na tom“. Co možeš od Pepika chceť. Robili na tom a guvno steho. Něseděly mena hraču a čisla dresu byly chaoticke. To ale něbylo všecko. Naša partija ve Vitkovicach stratila registračku noveho plajera v našem tymu. Tož měl nabuzeny chachar smulu a enem cely zapas otviral vratka na střidačce. Co čert nechtěl v tym zmatku došel veduci Gotwaldova, že nechali registračky svojeho mančafta doma. Tajak sa pravi :“Smola sa vysere vždy na největši hromadu“. Na taku situacu mysli i pravidla ČSLH. Musi sa zrobit konfrontacija. My sme na ni nětrvali, bo pochybuju, že by Zlín fixloval v supiskach, ten ma člensku zakladnu mladšiho dorosta větši než je polytiku v parlamentě. Jenže konfrontaciju chtěl hlavni sudi, tajak pravil :“Chlapi, ja to musim zrobiť, bo tak je to napisane v pravidlach hokejovehu svazu.“ Tož sa zrobila konfrontacija. Něvim sice jak, bo ogaři su mladi a někeři němaji ani prukaz totožnosti, ale jaksy sa to zrobilo aby bylo liteře zakona učiněno za dosť. Vše kromě počitača bylo v richtiku a duel mohl začnuť.

Od sameho začatku nas „zliňaci“ drtili jak sviňa. Poměr střel byl v prvej třetině 6:16, tož to mluvi samo za sebe. Byli sme pod tlakem, ale hrali sme disciplinovaně. Naš golman, tož to byla parada. To byly zakroky nad keryma zustaval rozum stat, paradni podivana. Paradni vykon. Ve 14 minutě jsme od mantinela v pasmu supeřa jen tak nahodili puk na branku a on skončil za brankovu čaru. Vedeme 1:0. Mam pocit, že to bylo o štěsti a smole a tentokrat stalo štěsti při nas. Do konca prvej třetiny sa už nic něstalo, tož sme vyhrali prvni dějstvi 1:0. Poměr střel to sem psal vyše, ten byl jednoznačně v naš neprospěch.     

Do druhej třetiny se zrobily korektury v sestavě a na naši hře to bylo znať. Když sa hrala 25 minuta, supeř fauloval a my sme hrali o jednoho chahara na ledě vic. Za chvilu už seděli na lavici haňby ogaři dva, pry aby temu prvnímu něbylo smutno. Tož sme hrali dvojnasobnu přesilovku. Ta sa nam povedla, fajnym kombinačnim golem sme vytunili naše konto na 2:0. Prvni vylučeny ogar sa vratil na led a dale pokračovala naša přesilovka. Tu sme už využiť nědokazali. Ve 28 minutě sme faulovali zasejc my. Zadni řady zachrapaly a musela sa použit zachrana brzda. Vyhoda Gotwaldova nětrvala barcjak dluho, bo i supeř sa dopustil faula. Bylo to jasne napadeni a něbylo o čem diskutovať. V 31 minutě už byly syly vyrovnane. V 33 minutě sme ve střednim pasmu faulovali my. Naš golman i v tymto oslabeni a vlastně i třetině čaroval, dvěma paradnimi zakroky nědal ševcum žadnu šancu s vysledkem co porobiť. Ve 36 minutě sme sklidili puk do supeřovy kisně a vedli sme 3:0. No co vic si možem přať. Hořela nam i voda. Ve 40 minutě sme vylučeni, ale supeř do konca druhe třetiny svu vyhodu něvyužil, tož ta budě pokračovať i v posledni periodě. Poměr střel 14:11.

Třeti hru sme začali našim oslabenim. Nic sa něrobilo, hru v oslabeni sme zvladli a furt veděme 3:0. Do hry postupně zapojujeme i čtvrtu lajnu, kera v třetině druhej pauzirovala. Ve 44 minutě sme vylučeni znova. Zliňaci su tentokrat uspěšni a využivaju svu početni vyhodu. Ve 46 minutě snižuju na 3:1. Začinam mět obavu z dalšiho pruběha mača. Ve 48 minutě buděme hrať přesilovku zas my. Využivame ju a odskakujeme na 4:1. No furt něni koněc. Ševci sa vspinaju k zavěrečnemu uderu. My hrajeme fajně, tož hra sa odehrava dost daleko od branek. Tej nebo tej. V 53 minutě přidavame našup do zlinske branky a tunime skore na 5:1. Mam taky pocit, že si sladke vitěstvi už nědame vzať. Myslim že to chape i naš supeř. Vyhrali sme nad obuvnickym tymem 5:1. Poměr střel 6:8.

Cely tuten članek ukončim tajak minuly rok, cituju : „Naši chachaři su utahani, jak špagat od hajzla, ale přesto može začnuť hodokvas. Ale enem chvilku. Bo prvni vyhrani s kapsy vyhani. Navic někde v dalce slyšim :  Třiněc ! Třiněc ! Třiněc ! Třiněc ! Třiněc ! Třiněc ! Třiněc ! …….  No a toto všecko doslova plati i dněs. 

Dvacet dva minut tehoto maču možetě viděť na You Tube adresa – dabra.rz. Ale bacha točil to zliňak, tak je to silně tendenčně sestřihane. Co jineho možetě od baťovskeho ševca chceť.