Jsme ve finále

28.04.2016 19:25

Tak jsme jeli do Hradce Králové vybojovat si postup na Mistrovství České republiky v Extralize mladšího dorostu pro sezónu 2015/2016. Tímto systémem se hraje druhým rokem. Minulý rok se nám postup do finále nepodařil, protože nás vyřadil ve 2.kole Play-Off, HC PSG Zlín. Byl to tenkrát zápas na tři utkání. V rozhodujícím třetím utkání ve Zlíně jsme 17 minut v zápase vedli a hodně jsme se přiblížili do finále, které tenkrát pořádal Mountfield Hradec Králové. Teď jsme jeli do Hradce vybojovat postup na republiku, která se měla konat v Přerově. Stačila nám už jen taková maličkost, prostě Hradec v Hradci porazit.

První třetina a hned ve druhé její minutě je nám nabídnuta přesilová hra. Soupeř se dopustil faulu podražením. Jenže naše přesilové hry se nám prostě nedaří, takže i ve 4 minutě je stav utkání 0:0. Hrál se podobný hokej jako u nás v Ostravě, akorát se mi zdálo, že více ze hry má Hradec. Na druhou stranu bylo vidět, že na rozdíl od nás panuje na hokejkách soupeře určitá nervozita. Asi v duchu, my vyhrát můžeme, ale vy musíte. V 11 minutě se ujímá Mountfield vedení 1:0. Panice nepropadáme a stále hrajeme svou hru, která je možná ovlivněna cestou autobusem. Vypadáme prostě trochu více unavení. V 18 minutě srovnáváme na 1:1. Tímto výsledkem končí i první třetina. Poměr střel 11:11.

Druhá třetina pro nás nezačíná dobře, protože faulujeme hned při úvodním buly. Byl to zcela jasný faul napadením. Na středovém kruhu nepochopitelný, hloupý a hlavně zbytečný. Klidně to mohl být faul, který rozhodne celé utkání nebo dokonce celou sérii. Naštěstí nerozhodl. My jsme naše vlastně první oslabení ubránili. Druhá třetina se většinou odehrávala ve střední části hřiště, takže brankáři na obou stranách neměli moc práce. Ve 27 minutě střílíme z naší útočné modré čáry a puk končí v hradecké brance. Vedeme 1:2. Začínáme se pomalu rozehrávat, ale brzdí nás další vyloučení. Náš hráč dostává 2+2 minuty za faul vysokou holí. Tady se naše střídačka trochu rozzlobila. On to faul vysokou holí byl. Jenže to neodpískal rozhodčí, ale střídačka soupeře. Takovou tichou, nenásilnou formou jsem se pouze zeptal rozhodčích, kdo ten zápas vlastně řídí. Jestli oni nebo realizační tým Hradce. Samozřejmě jsem se odpovědi nedočkal, takže to byla vlastně jenom taková řečnická otázka. Hráli jsme čtyřminutové oslabení. Hráli jsme ho dobře. Hrála se 32 minuta. Ve 35 minutě byl vyloučený i náš soupeř za stejný prohřešek jako my. Nedovolená hra vysokou holí. Jelikož na naší straně nebylo krvavé zranění, tak to bylo vyloučení jen na dvě minuty. Dále se pokračovalo 4 na 4 hráče v poli. Náš trest vypršel a teď jsme měli my hrát 59 vteřin přesilovou hru. Hráli jsme ji pouze 6 vteřin, protože jsme se dopustili faulu hákováním. Síly na ledě se opět vyrovnaly. Vyloučený hráč Hradce je už na ledě a zase nás čeká zhruba minutová hra v oslabení. Ve 38 minutě jsou oba týmy po dlouhé době kompletní a stav zápasu je stále velice těsný 1:2 pro naše barvy. Je konec druhé třetiny. Poměr střel 6:5.

Od případného finále nás dělí 20 minut čistého času, takže se pojďme na ně podívat. Ve třetí třetině jsem měl pocit, že náš soupeř hraje na hraně svých fyzických možností. Napsal bych to asi takto. Snažil se a bojoval, seč mu síly stačily, ale góly jsme dávali už jen my. Tak jako ve 47 minutě zvyšujeme na 1:3. Začínáme být zcela viditelně lepším týmem. V 59 minutě střílíme poslední branku v Play-Off. Vyhráváme 1:4. Poměr střel 7:7. Pak už jen panuje nepopsatelná radost na ledě. Pojedeme do Přerova na Mistrovství ČR mladšího dorostu.  

Mountfield HK, a.s.  -  HC Vítkovice Steel    1 : 4   (1 : 1) (0 : 1) (0 : 2)