Konec dobrý, všechno dobré

11.01.2016 19:43

HC Vítkovice Steel   -   HC Dynamo Pardubice    5 : 3    (3 : 0) (0 : 1) (2 : 2)

Hned tři dny po našem skvělém výkonu v Třinci nás čekal další soupeř. V neděli 13.12.2015 jsme na našem ledě přivítali Východočechy z Pardubic. Při pohledu do ligové tabulky jsme se pohybovali na druhém místě a Pardubice okupovali místo šesté. Jenže v této části nadstavby je zcela zřejmé, že tu není slabých soupeřů, takže pohled do tabulky je tak zvaně nic neříkající. Určitě jsme šli do neznáma a předpokládám, že náš soupeř byl na tom stejně.

Začátkem první třetiny jsem měl pocit, že navazujeme na náš výborný výkon z Třince. Hned ve třetí minutě vedeme 1:0 a Pardubice působí dost zakřiknutým dojmem, jakoby se pouze rozkoukávaly. V 10 minutě se soupeř dopouští faulu hákováním a celý tento prohřešek je oceněn trestným střílením. Nebudu to zdržovat. V 10 minutě vedeme 2:0. Ve 20 minutě dáváme Pardubicím gól do šatny, uzavíráme první třetinu výsledkem 3:0. Navíc vyháníme brankáře červeno-bílých na střídačku. Poměr střel 12:3.

Po první skvělé třetině nás zřejmě objímá takový slastný pocit, že to půjde za vítězstvím jako po másle. Ale ouha. Druhá třetina nám hned ukázala, že tak jednoduché to rozhodně nebude. Ve 23 minutě jsme vyloučeni, ale naše oslabení zvládáme beze ztráty kytičky. Našemu soupeři ovšem dáváme pevnou půdu pod nohami. V našem případě spíše led. Pardubice hrají zcela jiný hokej, než předváděly ve třetině první. Mám takový pocit, že se už rozkoukaly. Důkazem je toho 34 minuta, kdy snižují na 3:1. Dostáváme se pod silný tlak, ale náš gólman opět čaruje. Ve 37 minutě putuje na trestnou lavici soupeř. Máme výhodu 5 na 4 hráče v poli. Ve 38 minutě se vylučuje na obou stranách za hrubost. Pokračuje se v 5 na 4 hráče v poli. Naše přesilovka končí a zůstává nevyužita. Ve 39 minutě je opět vyloučený náš soupeř, který se provinil hrou vysokou holí. Do konce 40 minuty svou výhodu nejsme schopni využít a druhá třetina končí stavem 3:1. Poměr střel 6:15.

Pokud jsme v první třetině byli jednoznačně lepším týmem, tak ve druhé třetině se karta obrátila a Pardubice působily mnohem lepším dojmem. Takže pojďme do třetiny třetí.

Třetí třetinu jsme zahájili velice krátkou naší přesilovou hrou. Času bylo opravdu hodně málo, takže se skóre 3:1 neměnilo. Pardubice pokračovaly svou hrou, kterou předváděly ve třetině druhé, a my jsme začali mít velké problémy. Ve 43 minutě jsme vyloučeni, držení protihráče se opravdu nedalo přehlédnout. Naše oslabení se chýlilo ke konci a Dynamo ve 45 minutě snížilo na 3:2. Začalo to být s námi na pováženou. Ve 47 minutě byly vyloučeny Pardubice za hákování. Přesilová hra se nám nedařila. V čase 48:59 naskočil Pardubický hráč z trestné lavice na led a v čase 49:00 Pardubice srovnávají utkání na 3:3. Od tohoto stavu se začíná hrát takový opatrnější hokej. Ani jeden z týmů se nechce dopustit zbytečné chyby. Hra se přelévá ze strany na stranu. V čase 58:49 jsme předvedli pěknou kombinační akci, kterou jsme zakončili gólem. Vedeme v závěru utkání 4:3. Následuje to, co se dá předpokládat. Power-play soupeře, které začíná v čase 59:10. Jsme sevření v našem obraném pásmu. Dostáváme se na puk a ještě z našeho pásma vyhazujeme směrem k brance Pardubic. Puk si to míří přesně do branky a v čase 59:24 vedeme 5:3. Hraje se dále. V čase 59:40 se dopouštíme hrubosti a budeme potrestáni. Hrajeme ve čtyřech hráčích, buly se přesunuje do našeho obraného pásma, Pardubice stahují gólmana a do hry dávají šest hráčů. Pouhých 20 vteřin nás dělí od tříbodového vítězství. Červeno-bílí se snaží, seč mohou, ale my máme zavřeno. Už nám tři body nemají šanci vzít. Vyhráváme 5:3. Poměr střel 9:11.

Už jsem dlouho nehovořil o práci rozhodčích. V tomto zápase si dovolím tvrdit, abych byl upřímný, že bylo cítit kdo je domácí tým. Aspoň tak jsem to viděl já.

Takže nám skončila první čtvrtina nadstavby ELMD. Dopadli jsme více než dobře. Ztratili jsme pouze jediný bod v Hradci Králové. Prohraný zápas doma s Hradcem už patří do čtvrtiny druhé nadstavby, takže druhou část jsme nezačali zrovna nejlépe. Ale za první část opravdu smekám.