Letní přípravu ukončujeme v Brně

15.09.2015 07:16

HC Kometa Group   -   HC Vítkovice Steel       3 : 2  (1 : 0) (1 : 0) (2 : 0)  po SN (1 : 0)

Takže na poslední zápas letní přípravy jsme vyrazili do Brna.

Opět se hrál poměrně vyrovnaný a pohledný hokej. Ze všech našich vzájemných zápasů v letošní přípravě se mi zdálo Brno tentokrát nejvíce kousavé. Ve 12 minutě se domácí ujali vedení. Do 20 minuty se už skóre neměnilo. První třetinu jsme prohráli 1:0. Poměr střel 16:10.

Druhá třetina a bitva pokračovala. Jestliže v první třetině byl poměr vyloučených 1:2. Tak ve druhé třetině se poměr obrátil v poměru 3:2. Žádná z výhod sice nebyla využita, ale hlavně ve druhé třetině jsme díky vyloučeným hráčům soupeře dost otupili jejich úderný „Komeťácký rozlet“. Už to vypadalo, že se žádného dalšího gólu ve druhé třetině nedočkáme. Možná jsme se už viděli v kabině. Kometa zaútočila ve 40 minutě a posunula výsledek na 2:0. Poměr střel 7:4. Žádné střelecké hody to nebyly.

Třetí třetina začala pro nás výborně. V čase 40:38 snižujeme na 2:1. Kontaktní gól nám vlévá novou krev do žil. Myslím si, že jsme v této fázi zápasu lepším týmem. Kolem 48 minuty jsme vyloučeni. Oslabení zvládáme dobře. Kolem 50 minuty nastala na ledě celkem kuriózní situace. Náš vyloučený hráč se vrací do hry, ale Brno jde celkem nepochopitelně střídat. Jenže na puku jsme my a naše křídlo vyráží po levé straně hřiště na zteč. My střídáme taky, ale náš vyloučený hráč, po pravé straně hřiště následuje spoluhráče do zteče. Levá strana u střídačky Brna zažívá paniku, tak jako na „Šanghajské burze“. Levá strana je silně přecpána zmatkujícími hráči Komety. Naše levé křídlo, někde na úrovni kruhů dává přihrávku na pravou stranu na svého, zcela volného spolubojovníka a ten do prázdné brány srovnává v 50 minutě na 2:2. V dalších minutách máme více ze hry, ale otočit zápas na výhru se nám už nedaří. Utkání tedy končí remízou 2:2. Poměr střel 8:10. Trenéři se domlouvají, že se pojedou hned nájezdy. Tři na každé straně a pak případně po jednom do konečného rozhodnutí.

Začíná Brno. Po třech nájezdech není rozhodnuto, ani v jednom případě neskončil puk za zády brankáře. Pojede se po jednom nájezdu. Začínáme tentokrát my. Nedáváme. Jede Brno a svou šanci využívá. Prohráváme zápas 3:2 po samostatných nájezdech. Tak a to je konec z letní přípravy, teď už bude následovat extraliga.