Nemocní a polo nemocní

03.03.2016 00:28

HC Vítkovice Steel   -   HC Dynamo Pardubice       3 : 4  PP (2 : 1) (1 : 1) (0 : 1) (0 : 1)

Ve čtvrtek jsme na našem ledě přivítali tým z východočeského města, které se proslavilo výrobou perníků. Jsou to Pardubice. Momentálně jsme na druhém místě v tabulce B ELMD a náš soupeř okupuje její poslední šesté místo. V současnosti se do našeho týmu pomalu vkrádá marodka. Opět nebudeme hrát kompletní. Navíc na některých hráčích, kteří se tohoto utkání zúčastnili, je patrné, že do plnohodnotného onemocnění jim zbývá už jen malý krůček. Celý zápas byl ze statistického hlediska zajímavý tím, že i když padlo celkem 7 branek, tak pouze jedna jediná byla docílena ve hře 5 na 5 hráčů.

Začala první třetina a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom v tomto zápase měli přijít o nějaké body. Předchozí zápas s Třincem dal laťku v tempu hry hodně vysoko, v tomto zápase už to tempo tak vysoké nebylo, ale hokej se hrál opět hodně pohledný. Hned ve třetí minutě putoval na trestnou lavici hráč Pardubic za faul sekáním. Ve 4 minutě jsme naši přesilovou hru využili a ujali jsme se vedení v zápase 1:0. V 11 minutě se vylučovalo znova, tentokrát po jednom hráči na obou stranách. My jsme sekali a soupeř oplácel hrubostí. Hrálo se 4 na 4 hráče v poli. Tato herní situace asi vyhovovala spíše našim barvám, protože ve 12 minutě zvyšujeme na 2:0. Ve 14 minutě se vylučuje za sekání a my jsme postiženým týmem. Do konce našeho oslabení zbývá necelých 30 vteřin a my poprvé kapitulujeme. Pardubice snižují na 2:1. Následuje urputný boj o střední pásmo, ale do konce první třetiny se výsledek 2:1 už nemění. Poměr střel 6:5.

Druhá třetina pokračuje ve stejném duchu jako třetina první, akorát oba brankáři se do hry více zapojují. Každý tým chce strhnout vítězství na svou stranu. Ve 26 minutě máme možnost soupeři odskočit o dvě branky, protože budeme hrát přesilovou hru. Pardubice se dopustily faulu vysokou holí. Přesilová hra se nám nedaří a ve 28 minutě, když už jsou Pardubice kompletní, je stav utkání stále stejný a to 2:1. Ve 37 minutě padá gól, který jak jsem psal výše, byl jako jediný docílený v plném počtu hráčů na ledě. Odskakujeme Východočechům na rozdíl dvou branek a vedeme 3:1. Hned je to veselejší. Ve 39 minutě se dopouštíme poměrně zbytečného faulu hákováním a v závěru druhé třetiny nabízíme soupeři šanci dát kontaktní gól. Tuto šanci červeno bílí využívají přesně za 31 vteřin, kdy snižují na 3:2. Dalo by se říct, že je to gól do šatny. Aby toho nebylo málo, tak ještě v čase 39:54 faulujeme znova. Pokud předchozí faul byl zbytečný, tak tento faul byl doslova hloupý. Faul, který vůbec nic neřešil, protože puk byl už zcela někde jinde, než v místě kde k faulu nedovoleného bránění došlo. Toto mi rozum opravdu moc nepobral. Druhá třetina skončila stavem 3:2. Poměr střel 13:10.

Třetí třetinu jsme začali hrou v oslabení, která měla trvat bez 6 vteřin dvě minuty. Jenže k naší smůle netrvala. Pardubicím stačilo pouhých 36 vteřin od úvodního vhazování ve třetí třetině, aby srovnali na 3:3. A jsme znova na začátku utkání. Vůbec se nehraje nějaký opatrný hokej, ale každý tým se snaží strhnout vítězství na svou stranu. Nevím, jestli to je tou nastupující nemocí našich hráčů, ale celkem viditelně nám v závěru zápasu, respektive třetí třetiny docházejí síly. Ve 47 minutě je vyloučený náš soupeř za faul podražením. Blýská se nám malá jiskřička naděje, že bychom mohli vítězství otočit na svou stranu. Přesilová hra se nám ale nedaří. Ve 49 minutě jsou síly na ledě vyrovnány a stále remizujeme 3:3. S tímto výsledkem doputujeme až do šedesáté minuty a bude se prodlužovat. Poměr střel 8:8.    

Prodloužení začíná. Červeno bílí útočí, my jejich útok eliminujeme a rozjíždíme naši zteč. Jsme v obraném pásmu Pardubic a z pravé strany pěknou kombinační akcí mezi naším bekem a útočníkem jen těsně míjíme branku soupeře. Puk se dostává na levou stranu a střelou znovu atakujeme soupeře. Tentokrát se puk nešťastně odráží na osu hřiště, dostává se k němu pardubický hráč a vyráží do brejku. Naši zadáci už nemají šanci ho chytit. Je rozhodnuto prohráváme v prodloužení 3:4. Poměr střel 0:2. Po tomto zápase onemocněli další čtyři hráči.