Píchnutí do vosího hnízda

21.01.2016 19:32

HC PSG Zlín   -   HC Vítkovice Steel       6 : 1  (1 : 1) (2 : 0) (3 : 0)

Někteří rodiče-sponzoři, kteří nemněli možnost tento zápas vidět na živo se mě ptali, jak jsme vlastně hráli, že jsme tak vysoko ve Zlíně prohráli. Patnácti minutový sestřih utkání můžete vidět na You Tube na známé adrese dabra.rz. Upozorňuji, že je to pouze krátký sestřih navíc tam nejsou ani všechny branky, já osobně jsem tento zápas viděl asi takto.

První třetina a hrál se opět výborný a pohledný hokej. Hned ve druhé minutě jsme byli vyloučeni za sekání. Toto oslabení jsme nezvládli a od 3 minuty jsme prohrávali 1:0. Měl jsem pocit, že nás tato branka vůbec nerozhodila, právě naopak jsme začali podávat ještě lepší výkon. Byli jsme rychlí a zdravě agresivní. Tohoto si všimla i lavička domácího týmu a jejich trenér své hráče na způsob naší hry stále upozorňoval. Měli jsme otěže zápasu v rukou a v 7 minutě jsme to potvrdili srovnávacím gólem. Takže hrajeme ve Zlíně 1:1 a naše další branka je na spadnutí. Bohužel v 10 minutě jsme vyloučeni opět. Hokej se začíná ve hře srovnávat. Tentokrát naše oslabení zvládáme a od 12 minuty hraje v plném počtu. Vracíme se do kolejí hry, kterou jsme předváděli před vyloučením. Tady bych použil v hokeji nepopulární slovo kdyby. Kdybychom naši převahu v této části hry proměnili v nějakou branku nebo branky, tak si myslím, že vývoj utkání by byl zcela jiný. Skončila první dvacetiminutovka, někteří diváci říkali, že to byla vyrovnaná třetina, já jsem to tak ovšem neviděl. Z mého pohledu jsme byli jednoznačně lepší a v duchu jsem si říkal, že pokud budeme hrát takovým způsobem dále, tak tady nemůžeme prohrát. Stav 1:1. Poměr střel 7:6.

Ve druhé třetině jsme hned ve 21 minutě obdrželi snad polo-vlastní branku a mám pocit, že tento gól dost podstatně ovlivnil další průběh zápasu. Od tohoto momentu jsem měl pocit, že všechno to co nás zdobilo v první třetině, tak si vzal náš soupeř na svou stranu. Bruslení, důraz, kombinace to vše se přestěhovalo na lavičku soupeře. Nepřestěhovalo se to žádným skokovým způsobem, ale tak pomaloučku, polehoučku. V první třetině jsme píchali do vosího hnízda a teď na nás vosy vyletěly, pokud se mám vyjádřit v trochu poetické rovině. Ve 23 minutě byl poprvé vyloučený náš rival, ale výhodu jsme zužitkovat nedokázali. Navíc hned po nevydařené naší přesilové hře jsme další hru v oslabení museli podstoupit i my. Tuto jsme také zvládli. Hrála se 28 minuta, prohráváme 2:1. Ve 34 minutě je vyloučený Zlín za faul vysokou holí. V této přesilovce nám nebyla uznána z mého pohledu zcela regulérní branka. Nebyla uznána z důvodu postavení našeho hráče v brankovišti. Nevím, názor si můžete udělat už na výše zmíněném You Tube sami. Ve 36 minutě jsou síly na ledě vyrovnány a skóre je stále 2:1 v náš neprospěch. Ve 38 minutě se dvířka na naší straně trestné lavice otevírají znova. Jsme vyloučení za podražení. Tento náš faul Zlín potrestal a v zápase se ujal vedení 3:1. Aby toho nebylo málo tak hned 39 minutě jsme opět vyloučeni, tentokrát za hákování. Naše oslabení však netrvá dlouho. Přesně 7 vteřin, protože stejného provinění se dopouštějí i žluto-modří. Do konce 40 minuty se s výsledkem 3:1 nic neděje, takže vyloučení hráči si usednou na trestnou lavici i na začátku třetiny třetí. Poměr střel 11:11.  

Začátkem třetí třetiny jsme se sice snažili s výsledkem něco udělat, ale naše snaha v žádném případě neměla gradaci naší hry v první třetině. Ve 46 minutě jsme se dopustili faulu podražením a bylo proti nám nařízeno trestné střílení. Zlín nájezd proměnil a vedl 4:1. Hned za dalších 23 vteřin jsme prohrávali 5:1 a bylo hotovo. V 57 minutě jsme si ještě zahráli v bezvýznamné početní výhodě a až hráli zlíňáci v plném počtu, tak nám v 59 minutě dali poslední branku na 6:1, což byl i konečný výsledek tohoto pro naše barvy nevydařeného utkání. Poměr střel 10:5.

Musím na závěr podotknout, že debaklový výsledek neodpovídal naší předváděné hře, ale vítězství si „obuvníci“ jednoznačně zasloužili.