Po dlouhé době tříbodové vítězství

06.02.2016 11:34

HC Vítkovice Steel   -   HC Zubr Přerov    4 : 1    (1 : 1) (1 : 0) (2 : 0)

Tímto zápasem jsme začali třetí čtvrtinu nadstavby Extraligy mladšího dorostu. Hráli jsme doma na naši velmi neoblíbené hlavní hale. Tým jsme ještě na začátku utkání mněli postavený skoro na čtyři kompletní lajny. Do hry bylo připraveno 19 hráčů plus dva brankáři. Jenže nakonec byla skutečnost taková, že jsme hráli pouze s 17 hráči do pole. Dva z našich „olympioniků“ zhodnotili svůj zdravotní stav tak, že se zápasu nebyli schopni zúčastnit. Prostě reprezentační povinnosti si vybraly svou daň. Celé utkání jsme místo na čtyři lajny odehráli v podstatě ve třech lajnách. Náš soupeř hrál v plném počtu.

Nevím, jestli to způsobila velikost Ostrava Arény, ale tempo zápasu se mi zdálo poněkud vlažnější, než jsme zvyklí vídat. Přesto to byla ale opět hezká hokejová podívaná. Na rozdíl od zápasů v Přerově, doma vyhráváme. Hrajeme doma a náš vedoucí gól je na spadnutí, i když nám Přerov nedaruje nic zadarmo. V 9 minutě je pískáno první vyloučení a postiženým týmem jsme my. Proviňujeme se nedovoleným bráněním, budeme se tedy v nejbližších minutách bránit. Nebráníme se dobře a soupeř se ujímá vedení v zápase 0:1. Zbývá nám celých 50 minut, abychom mohli s výsledkem něco udělat. Hned v 11 minutě se dopouštějí faulu podražením modro-žlutí a my máme šanci vyrovnat. Tak jak jsme špatně zahráli oslabení, tak stejně špatně hrajeme naší přesilovou hru a skóre 0:1 se nemění ani po dalších dvou minutách. Hokej se hraje převážně ve středním pásmu, takže brankářských zákroků na té nebo oné straně je opravdu poskrovnu. Běží 20 minuta, hráči se už vidí v šatně, vtom zaútočíme a pěkným kombinačním gólem srovnáváme na 1:1. Nepříjemný gól do šatny pro našeho soupeře. Poměr střel 9:7.

Ve druhé třetině zvyšujeme svou aktivitu. Ve 23 minutě se ujímáme vedení v zápase 2:1. Teď přichází taková mezihra. My se snažíme Zubrům brankově odskočit, náš soupeř nám to ale nedovoluje. Navíc jeho brejkové zteče na naší svatyni jsou poměrně dost nebezpečné. Vše zvládáme s přehledem. Ve 30 minutě je nám nabídnuta přesilová hra. Přerov se dopustil faulu podražením. Ideální situace pro výsledkově odskočení v zápase. Jenže nám se přesilové hry nedařily. Myslím, že jsme podávali mnohem lepší výkon, když se hrálo v plném počtu hráčů na ledě. Tuto přesilovou hru jsme ani nedohráli až do úplného konce, protože jsme byli vyloučeni taky. Ve 32 minutě se síly na ledě vyrovnaly v poměru 4 na 4 hráče na obou stranách. Pykali jsme za poměrně exotický trest a to je nedovolená výstroj. Náš hráč zlomil hůl a rozhodčí usoudil, že ji držel v rukou delší dobu, než dovolují pravidla. Nevím, zdálo se mi to hodně přísné vyloučení. Chvíli se tedy hrálo 4 na 4 hráče a pak začalo naše oslabení. Toto jsme zvládli a stav utkání 2:1 se ani ve 34 minutě nezměnil. Druhá třetina se chýlila ke svému konci. Běžela 39 minuta. Byli jsme vyloučeni opět. Tentokrát to bylo z naší strany bez připomínek. Faul podražením byl zcela neoddiskutovatelný. Čtyřicátou minutu jsme odehráli ve čtyřech hráčích v poli, ale výsledek 2:1 se už nezměnil. Poměr střel 9:4.

Třetí třetinu jsme začali necelou minutou našeho oslabení, které pokračovalo ze třetiny druhé. Oslabení jsme opět zvládli. Náš výkon měl stoupající tendenci. Měl jsem pocit, že Zubrům trochu docházejí síly. Ve 45 minutě byl za podražení vyloučen hráč Přerova. Jak jsem už psal výše, tak přesilové hry v tomto zápase nebyly naší silnou stránkou. Ani nynější výhoda nebyla výjimkou. Ve 47 minutě bylo skóre neměnné 2:1. V 50 minutě posunujeme stav utkání v náš prospěch na 3:1. Tečovaná střela od našeho beka našla své místo v síti soupeře. Hned se nám lépe dýchalo. Projevilo se to samozřejmě i v našem dalším herním projevu. V 54 minutě zvyšujeme na 4:1. I když jsme v 57 minutě vyloučeni za faul kolenem, tak je celkem patrné, že o vítězi tohoto zápasu je již rozhodnuto. Porážíme Přerov 4:1. Po dlouhé době zažíváme tří bodové vítězství. Poměr střel 18:8.