Pohár vítěze turnaje „Ostrava Cup 2015“ zůstal doma

04.09.2015 17:53

Ve dnech 21.-22.8.2015 jsme pořádali již 3. ročník mezinárodního turnaje „Ostrava Cup 2015“. Turnaj se uskutečnil za vydatné finanční podpory města Ostravy. Ostravo, děkujeme!!!

První ročník (2013) vyhrály Vítkovice. Druhý ročník měl vítěze v podobě Komety Brno a tento ročník jsme vybojovali pohár zpět. Turnaj se odehrál klasickým způsobem každý s každým. Jedinou výjimkou oproti minulým ročníkům bylo to, že se hrálo 2 x 20 minut čistého času, s tím že každá dvacetiminutovka se počítala jako samostatný zápas. V podstatě přesně tak, jak se hrají Hokejové akademie 8.tříd. Určitě panovaly na tento systém různé názory, ale mně osobně se tento systém, dá se říct hokejového „tajbrejků“, líbí.

 

Takže nezbývá než představit jednotlivé týmy.

HC Oceláři Třinec – nováček na turnaji a náš extraligový soupeř, s kterým si to rozdáváme v krajovém ocelářském derby.

HC Kometa Brno – vítěz turnaje „Ostrava Cup 2014“ a vicemistr ELOID extraligy mladšího dorostu v sezoně 2014/2015

HC Slovan Bratislava – tým z hlavního města Slovenska, který hraje prim ve Slovenské lize hráčů ročníků 2000/2001

HK ŠKP Poprad – leader východní skupiny slovenské ligy ročníků 2000/2001

 

HC Vítkovice Steel  -  HC Oceláři Třinec        2 : 0  a  0 : 3

Úvodní duel celého turnaje dával příslib, že budeme moct sledovat zajímavá turnajová klání. Hokej jako řemen jsme mohli sledovat hned od počátku. První branku jsme dali v 9 minutě a v 17 minutě jsme potvrdili naše vítězství 2:0 gólem z přesilové hry. Poměr střel 14:5.

Do druhého zápasu jsme nastoupili v trochu pozměněné sestavě. Hned v první minutě jsme prohrávali 0:1 a bylo vidět, že tato branka byla pro nás dost tvrdým „direktem“. V 8 minutě jsme už prohrávali 0:2. Z naší předváděné hry nebylo poznat, že bychom měli nějaký nárok na srovnání skóre. Hra byla taková nemastná – neslaná. V 11 minutě prohráváme 0:3 a to byl i konečný výsledek druhého zápasu. Poměr střel 6:8.

 

HC Vítkovice Steel  -  HC Kometa Group        2 : 0  a  1 : 0

Náš druhý duel na turnaji. Tempo zápasu sice už nebylo tak vysoké jako v zápase prvním, ale stále se bylo na co dívat. V 7 minutě prvního utkání jsme se poslali do vedení. Skóre bylo 1:0. Ve 14 minutě zvyšujeme na 2:0 a pak spíše bráníme naši výhru. Povedlo se. Poměr střel 10:7.

Druhý zápas chceme samozřejmě také vyhrát. Šlo to ale dost ztuha. V 8 minutě vedeme 1:0. Více gólu jsme už neměli možnost vidět, takže jsme vyhráli i druhý zápas. Poměr střel 12:3. Kometu jsme jednoznačně přestříleli, ale produktivita byla celkem na dost mizerné úrovni. Skončil první hrací den a my jsme měli celkem dobře našlápnuto k nějaké medaili. Jenže nic nebylo jasné, protože v turnajovém ranci zbylo více než dost bodů k rozdávání.

 

HC Vítkovice Steel  -  HK ŠKP Poprad        2 : 0  a  1 : 0

Tak jsme se ocitli ve druhém hracím dni, čímž byla sobota. Vyšlápli jsme si na Poprad. Taky tento zápas nebyl žádnou procházkou růžovým sadem. Naše koncovka byla poměrně dost úděsná. Poprad jsme drtili, ale na výsledku to nebylo vůbec vidět. První gól padl až v 9 minutě. Hráli jsme přesilovou hru, kterou jsme využili. Vedeme 1:0. Pojišťovací branku dáváme v čase 19:02. Vyhráli jsme 2:0. Poměr střel 17:2.
Měl jsem pocit, že ve druhém zápase vyvíjíme ještě větší tlak na branku soupeře než v zápase prvním. V podstatě hned z úvodního buly se ujímáme vedení. Jsme na tom 1:0 lépe. Jenže ve 3 minutě Poprad srovnává na 1:1. V 10 minutě hrajeme přesilovou hru. Jak už se chýlí její konec, tak zvyšujeme stav utkání na 2:1. Poprad nám zatápěl a vší silou se snažil utkání minimálně zremizovat. To se mu ale nepovedlo. Vyhráli jsme i druhé utkání a stříbrné medaile jsme měli jisté. Poměr střel 23:7.

 

HC Vítkovice Steel  -  HC Slovan Bratislava     4 : 0  a  3 : 0

V posledním našem zápase na letošním ročníku „Ostrava Cup 2015“ jsme hráli o zlaté medaile. Stačila pouze jednoduchá věc, oba zápasy vyhrát a naše první místo už nemohl nikdo ohrozit. Lehce se napíše, těžce se provádí.

První zápas vypadal pohodově. V 5 minutě se ujímáme vedení 1:0. V 9 minutě vedeme 2:0. V 10 minutě je to už 3:0 a tečkou ve 20 minutě vyhráváme první utkání hladce 4:0. Poměr střel 17:3. Musíme ovšem vyhrát i druhý duel abychom vystoupali k metám nejvyšším.

Ve druhém zápase jsme měli problémy. Z celkových 20 minut jsme 13 minut hráli v oslabení. Na naší hře se to dost podepsalo. Do 14 minuty se stále hrálo nerozhodně 0:0. Vlastně do té 14 minuty jsme skoro pořád měli na ledě o jednoho hráče míň. V 15 minutě střela našeho beka od modré čáry skončila tam, kde puk vidíme nejraději. V brance soupeře. Vedeme 1:0. Hned další střídající lajna přichází se svou troškou do mlýna a vedeme 2:0. Jsme blízko zlata. Zase hrajeme v oslabení, ale opět nedochází k ničemu dramatickému. Ve 20 minutě potvrzujeme výhru v zápase i zlato na turnaji třetí brankou a vítězíme 3:0. Poměr střel 9:4.

Pohár „Ostrava Cup 2015“ se po roční pauze opět vrací do rukou pořadatelského týmu. „Hoši děkujem !“    

pořadatelského týmu. „Hoši děkujem !“