Porazili jsme „vytuněný“ Havířov

27.10.2015 08:42

HC AZ Havířov   -   HC Vítkovice Steel       1 : 5  (0 : 1) (0 : 1) (1 : 3)

Havířov stejně jako my bojuje o první čtyři místa v extraligové tabulce, která jako jediná zaručují přímou účast v prvním kole letošního play-off. Podle dosavadních výsledků na mne dnešní soupeř působil, že má hodně kvalitní obranu. Nedostávají moc gólů. Ale v útočné fázi je to trochu horší. Nedávají moc branek. Proto si zřejmě „Havířováci“ pomohli kluky z ligového týmu HC RT Torax Poruba. Jejich hostování v „hornickém“ týmu je bezpochyby znát. A s takto „vytuněným“ týmem jsme se měli v sobotu po obědě střetnout.

Hrál se opět pohledný hokej, kde nikdo nikomu nic nedaroval. Brankáři na obou stranách neměli až tak moc práce, protože se všechno odehrávalo spíše dále od jejich dostřelu. Pokud se už některý z týmů dostal k zakončení, tak oba ukazovali své skvělé brankařské přednosti. Hned ve třetí minutě jsme hráli přesilovou hru. Nehráli jsme ji dobře a skóre jsme nikam neposunuli. V 6 minutě jsme se ujali vedení v zápase. Byla to taková pěkná hokejová akce. Kdy pravé útočné křídlo v obrané třetině Havířova posunulo puk na našeho pravého beka. Pravá strana byla přeplněná, takže bek nahrál na svého kolegu na levé straně a ten od modré čáry zavěsil. Vedeme 0:1. V 17 minutě jsme byli vyloučeni my za faul loktem. Přesilovku jsme zvládli a stav 0:1 byl konečným výsledkem první třetiny. Poměr střel 6:9.

Druhá třetina se nesla v tom samém duchu jako třetina první. Hned ve 23 minutě jsme hráli přesilovou hru, která byla vylepšená vyloučením dalšího hráče Havířova v minutě dvacáté čtvrté. Výbornou výhodu 3 na 5 hráčů v poli jsme ovšem nedokázali využít a tady tento moment by nás mohl sakra mrzet. Je pravda, že ve výhodě 3 na 5 hráče jsme hráli jen necelých 30 vteřin, protože i my jsme se dopustili faulu a síly na ledě se lehce zkorigovaly. Ve 28 minutě se už hrálo v plném počtu na obou stranách a stále bylo 0:1 v náš prospěch. Ve 35 minutě zvyšujeme na 0:2. O gól se opět postaraly naše zadní řady. Ve 37 minutě jsme byli vyloučeni za hákování. Opět jsme oslabení zvládli. Ve 40 minutě byl vyloučený Havířov, ale tento trest rozdělila siréna, která ukončila druhou třetinu. Stav 0:2. Poměr střel 10:7.

Poslední třetinu jsme pokračovali v přesilové hře, ale opět jsme nedokázali trestat. Ve 44 minutě zvyšujeme na 0:3. Zadáci Havířova vyprodukovali obrovskou hrubku v rozehrávce a nováček v našem dresu se poprvé zapsal do statistik mladšího dorostu. Není nad to být ve správnou dobu na správném místě. Gratulujeme. Ve 47 minutě už vedeme 0:4. Ve 49 minutě budeme hrát opět přesilovou hru. Tuto ovšem nezvládáme. Svíráme soupeře v jejich obrané třetině. Pak přichází poměrně hodně čitelná přihrávka mezi našimi hráči na modré čáře. Havířov tuto přihrávku vypichuje a dostává se do brejku. Proti dobře mířené střele nemá náš gólman sebemenší šanci. Dostáváme gól v naší přesilové hře. Pokud se nepletu, tak to je první gól z této herní situace. Havířov snižuje na 1:4. Pokračujeme v naší přesilové hře a tu 4 vteřiny před jejím vypršením využíváme. Vedeme 1:5. V 55 minutě jsme vyloučeni za hákování. Oslabení jako už po několikáté zvládáme. V 58 minutě hrajeme v početní výhodě zase my, ale na konečném výsledku zápasu 1:5 se už nic nemění. Poměr střel 10:10.

Zajímavý zápas, který byl ze strany rozhodčích naprosto perfektně veden. Aspoň já jsem měl ten pocit.

Skončila první půlka základní části a my vedeme tabulku Extraligy mladšího dorostu. Druhý Zlín má stejný počet bodů, ale horší skóre.