Překvapivá výhra v Přerově

06.03.2016 03:10

HC Zubr Přerov   -   HC Vítkovice Steel       3 : 6  (0 : 2) (2 : 4) (1 : 0)

Myslím si, že to byla opravdu překvapivá výhra. Jak dobře víme, v Přerově se běžně nevyhrává. Nám se to v této sezóně nepodařilo ani jednou. Navíc máme v týmu silnou marodku. V podstatě jsme jen čekali, kolik hráčů bude připraveno do Přerova odjet. Sáhli jsme i do 8.třídy, takže nakonec do Přerova odjelo 14 hráčů a dva brankáři. Náš „Head Coach“ taky zůstal se svou nemocí v Ostravě a jeho asistent mohl po zápase hrdě říct: „Mise splněna“.

Hrál se takový běžný hokej. Nemůžu používat žádné superlativy vzhledem k předchozím odehraným zápasům, ale na druhou stranu se v žádném případě nehrál nějaký nezajímavý podprůměrný zápas. Naším velkým kladem byla týmovost. Zdálo se mi, že opravdu hrajeme jako jeden tým, který když je nejhůř tak se semkne a nemá přemožitele. Nemalou mírou se na konečném výsledku podepsal perfektní výkon našeho gólmana. Byl to výkon, který tu týmovost skvěle podpořil. V 7 minutě jsme se ujali vedení v zápase. Pěkný sólo gól. Zastrčení puku za záda přerovského brankáře po objetí jeho branky. V 9 minutě nás rozhodčí posílá do čtyř hráčů. Byl to faul za držení protihráče, a i když se odehrál ve středním pásmu, tak to byl faul tak zvaně dobrý. Dalo by se říct záchranná brzda, protože hráč Zubrů se dostával do brejku. Naše oslabení jsme zvládli, proto i v 11 minutě byl stav zápasu 0:1. V 17 minutě zvyšujeme na 0:2. Viděl jsem to jako čistý průstřel od našeho zadáka. Rozhodčí sice původně určil autora branky jiného hráče, ale jak jsem se s kluky na střídačce bavil, tak mi potvrdili můj pohled na věc a rozhodčí provedli korekci v Zápisu o utkání. Ale bylo to v podstatě jedno, kdo dal gól, důležitější bylo naše vedení 0:2. V 18 minutě se trestalo i na straně žluto modrých. Faulovali krosčekem a dali nám šanci zvýšit naše vedení v tomto utkání. Nám se přesilová hra vůbec nedařila a měl jsem pocit, že spíše my hrajeme v oslabení. Celkem jsem si oddechl, když tato naše herní výhoda skončila a skóre se na naší straně nezměnilo. První třetina je za námi. Vedeme 0:2. Poměr střel 8:12.

Druhou třetinu jsme nezačali příliš dobře. Mezi našimi beky došlo k nedorozumění během střídání a poměrně dost dlouhou chvíli jsme hráli v šesti hráčích na ledě. Stále jsem čekal, že nějaký náš hráč projede kolem střídačky a my ho nenápadně stáhneme ze hry. Jenže nikdo nejel. Nakonec si našeho nadpočtu všimla čárová rozhodčí a my jsme byli po právu potrestáni. Furt to říkám, že baby do hokeje nepatří. Hráli jsme tedy v oslabení. Celkem se nám dařilo. Bohužel 5 vteřin před vypršením našeho trestu Přerov svou přesilovou hru využil a kontaktním gólem snížil na 1:2. Zápas se blížil ke své půlce a dle mého názoru došlo ke zlomu jak v čase utkání, tak i k přiklonění vítězství na naši stranu. Ve 28 minutě skórujeme a vedeme 1:3. Ve 30 minutě už je to 1:4. Ve 31 minutě vedeme 1:5 a vyháníme chytacího Zubra z jeho branky. Do přerovské svatyně přichází nový gólman, a aniž by se dotknul puku, tak ho ve 32 minutě loví ze své sítě a my vedeme 1:6. V těchto pár minutách to byl opravdu skvělý obrat ve vývoji a výsledku zápasu. Nebojím se říct, že jsem snad nikdy něco takového nezažil. Obrovskou radost nám trochu pokazila 33 minuta, kdy Zubři snižují na 2:6. Bylo to špatně zvládnuté buly v našem obraném pásmu a hned jsme inkasovali. Na ledě se začala hra v těchto minutách trochu přiostřovat. Ve 34 minutě dochází k oboustrannému faulu. Soupeř seká a my oplácíme hrubostí. Pokud předchozí minuty byly ve znamení padajících gólů, tak následující minuty jsou ve znamení padajících trestů. Jelikož tresty začaly padat spíše na naší straně, tak i když jsme vedli 2:6, začal jsem mít obavu o naše vítězství. Čekal jsem od rozhodčích nějakou kulišárnu. Předchozí oboustranný trest za faul byl udělený v čase 33:02. V čase 33:39 se bude vylučovat znova. Předpokládám, že se bude vylučovat na straně Přerova za krosček na našeho centra před jejich brankou. K mému údivu je vyloučený hráč na naší straně za sekání. Tak a je to tady hned mně napadá. Tým nemůže, rozhodčí pomůže. Snažíme se verdikt sudího, dle mého názoru špatný, nijak nekomentovat a pouze uklidňujeme naši střídačku. Nechceme se nechat rozhodit, tak jak Ubečeňci tenkrát u nás. V čase 34:46 putuje na trestnou lavici další náš hráč a budeme hrát ve dvojnásobném oslabení. Byl to faul vysokou holí a bylo to bohužel tak. Na trestné lavici už máme tři naše hráče, dochází k odloženým trestům, a abych pravdu řekl, pomalu se v těch vyloučených hráčích ztrácím. První vyloučená dvojice se už vrátila na střídačku. V čase 35:11 se vylučuje na straně soupeře. Je to za faul podražením. Své oslabení zvládáme a skóre 2:6 se nemění. V čase 36:46 hrajeme takovou krátkou přesilovku, z které ale taky nic není. V čase 37:11 jsou už oba týmy kompletní. V čase 38:05 jsme vyloučeni znova. Budeme pykat za sekání. Naše oslabení ve druhé třetině zvládáme a stále vedeme příjemným výsledkem 2:6. Poměr střel 16:16.

Třetí třetinu zahajujeme našim krátkým 6 vteřinovým oslabením, které pokračuje z třetiny druhé. Zvládáme ho a stále vyhráváme 2:6. Mám obavu, co rozhodčí ve třetí třetině vymyslí, ale musím říct, že mé obavy jsou zcela liché. Hraje se spíše takový opatrnější hokej. Není to sice z naší strany nějaký super „prešovský beton“, ale je vidět, že myslíme i na zadní vrátka, možná trochu více než v předchozích čtyřiceti minutách. Přerov to hraje klasicky na své dva „bukařské špilmachry“. My je ale celkem dobře pokrýváme. Ve 45 minutě je vyloučený náš soupeř za podražení. Hrajeme přesilovou hru. Tato herní situace není naši silnou stránkou a proto i v 47 minutě je stav neměnný 2:6. V 50 minutě se výsledek už mění. Přerov snižuje na 3:6. Na naší střídačce nepanuje nějaká nervozita. Pořád hrajeme svou hru, s kterou mají Zubři problémy. V 53 minutě se vylučuje opět na přerovské straně, tentokrát je to za držení protihráče. V 55 minutě jsou síly na ledě vyrovnány a stále vyhráváme 3:6. Poslední statistický záznam tohoto zápasu je v čase 59:20, kdy putuje na trestnou lavici opět jeden ze Zubrů za faul hákováním. Zápas končí našim vítězstvím 3:6. Poměr střel 7:10. Vezeme si tři body poprvé z Přerova a za to vám patří synci velký dík.