Přípravná odveta v Porubě

09.09.2015 08:06

HC RT Torax Poruba   -   HC Vítkovice Steel       2 : 4  (1 : 0) (0 : 2) (1 : 2)

Byl to náš předposlední předsezonní přípravný zápas. Zároveň to byl zápas odvetní, kdy jsme v předchozím utkání s Porubou jen těsně vyhráli 3:2. Tak jak ukázal už první zápas je porubský celek velmi silným týmem a nebojím se říct, že jen těžko najde konkurenta v Lize mladšího dorostu, do kterého pro tuto sezonu sestoupil. V první třetině se odehrával velice vyrovnaný souboj, kdy soupeř nám v podstatě nic moc nedovolil. Perfektně bruslil a obsazoval naše hráče, takže se nám nedařilo nic kloudného vymyslet. Pomalu se čas nachyloval ku 20 minutě a stále bylo skóre 0:0. V čase 19:06 jsme obdrželi gól do šatny a na porubském ledě jsme prohrávali po první třetině 1:0. Poměr střel 10:12.

Ve druhé třetině se obraz hry nějak neměnil. Stále byla rozehrána naprosto vyrovnaná partie. Ve 26 minutě se nám podařilo vyrovnat na 1:1. Byl to gól se štěstím, ale i takový se počítá. Puk se zadrhl před brankářem a všichni včetně i jinak výborně chytajícího gólmana soupeře počítali, že platí nějaké fyzikální zákony. No neplatily a my jsme „po haluzi“ srovnali. Hned po vhazování jsme se dostali pod tlak a vyhodili jsme puk mimo hřiště. To se trestá dvěma minutami. Tady nastal trochu problém, protože na stadiónu nebyl druhý puk. Takže jsme museli počkat až divák, v tomto případě mladá divačka, svůj nově nabytý suvenýr vrátí. Hrálo se dále. Své oslabení jsme zvládli a hned jsme mohli zkusit přesilovou hru. Poruba hrála s šesti hráči a byla po zásluze potrestána. Tuto přesilovou hru jsme nevyužili a stav byl stále 1:1. Jako „repete“ nám byla opět poskytnuta přesilová hra. Tu jsme ve 34 minutě využili a ujali jsme se vedení v zápase 1:2. To byly v podstatě nejdramatičtější nebo nejdůležitější události druhé třetiny. Od 39 minuty jsme opět hráli přesilovou hru. Hokej byl stále vyrovnaný, i když jsme svého soupeře v této třetině přestříleli v poměru 6:16. Přesilovou hru jsme do konce 40 minuty nedokázali využít, takže jsme vedli před třetí třetinou 1:2.

Poruba začala třetí třetinu hrou v oslabení, kterou se nám nepodařilo potrestat. Ve 43 minutě jsme se museli bránit výhodě soupeře o jednoho hráče v poli více. Dobrá věc se podařila a výsledek byl stále konstantní 1:2. Ve 49 minutě „porubští boys“ srovnávají na 2:2. Ovace na lavičce soupeře ani nestačily odeznít a my se opět dostáváme do vedení 2:3. Kontrovali jsme za 35 vteřin. Pro našeho ostravského rivala to byla asi silná káva. Snažil se ze všech svých sil výsledek srovnat, ale v čase 59:15 dáváme poslední gól zápasu, který vyhráváme 2:4. Poměr střel 9:8.