Pro dva body do „Jámy Lvové“

12.12.2015 23:37

Mountfield HK, a.s.  -  HC Vítkovice Steel    2 : 3  PP (1 : 1) (1 : 1) (0 : 0) (0 : 1)

Ve druhém kole nadstavby na los zavál do Hradce Králové na území Královských Lvů. Jelikož jsme vyjížděli k zápasu brzy ráno, tak cestou v autobuse byl naprostý klid, protože skoro všichni spali. Pak nastávalo postupné probouzení. Někdo se probudil v Olomouci, někdo v Mohelnici a určitě všichni byli už vzhůru v Moravské Třebové, kde jsme měli krátkou přestávku. S dostatečným časovým předstihem jsme dorazili do Hradce. Čekal nás soupeř, který vévodil v tabulce základní části extraligy skupiny Střed. Navíc to je obhájce titulu z loňského ročníku. Aby toho nebylo málo, tak si zajisté vzpomenete na debakl 6:1, který nám Hradec uštědřil v letním přípravném zápase. Dalo se tedy očekávat, že nás bude čekat těžký, ale hodně zajímavý zápas. Poprvé jsme i zažili, že jsme k zápasu odjížděli pouze se třemi pětkami a jedním náhradníkem. Zápis o utkání je proveden, takže v pohodě můžeme vstoupit do zápasu.

Začala první třetina a byl to hokej snad nejrychlejší ze všech zápasů, co jsem zatím viděl. Opravdu „šrumec“. Hned od úvodu jsme se dostali pod silný tlak domácího týmu. My jsme dost poctivě bránili naši modrou čáru, takže se soupeř na dostřel naší svatyně moc nedostával. Na druhé straně to bylo podobné. I my jsme měli problém se probít do pásma soupeře. V polovině první třetiny začala naše krásná kombinace. Začala vlastně u našeho gólmana. Ten perfektně rozehrál na našeho beka, který posunul na útočícího centra, ten přesně přihrál na křídlo, střela a vedeme 0:1. To bylo ukázkové rychlé přenesení hry přes celé hřiště. Naše radost však trvala jen velmi krátce. Časomíra ukrojila pouhých 31 vteřin a bylo srovnáno na 1:1. Škoda. Pořád se hrál hokej v hodně rychlém tempu. Ve 14 minutě byl soupeř vyloučený za podražení. Měli jsme výhodu přesilové hry. Tu jsme hráli 1 minutu a za hákování jsme šli pykat i my. Takže 1 minutu se hrálo 4 na 4 hráče v poli a pak následovalo naše minutové oslabení. V 17 minutě byly oba týmy kompletní a skóre 1:1 se nezměnilo. Ve 20 minutě byl vyloučený Hradec, ale do konce první třetiny jsme svou herní výhodu nedokázali využít. Budeme mít šanci na začátku třetiny druhé. Poměr střel 5:10.

Druhou třetinu zahajujeme přesilovou hrou. Trvá skoro dvě minuty, ale nedokážeme ji využít. Tempo hry vůbec nepolevuje. Stále to je pěkná hokejová podívaná. Ve 26 minutě jsme vyloučeni my. Je to faul za držení protihráče a nezbývá s ním nic než souhlasit. Naše oslabení zvládáme a skóre 1:1 se nemění. Ve 28 minutě zvyšujeme s takové nenápadné situace na 1:2. Na naší střídačce propuká obrovská radost. Za půl minuty od vítězného gólu jsme vyloučeni opět. Tentokrát oslabení nezvládáme a Lvi srovnávají na 2:2. Ve 32 minutě přichází faul Hradce a je nám nabídnuta herní výhoda. Třicet sekund před vypršením trestu usedá na trestnou lavici další hráč Hradce Králové za napadení. Půl minuty máme herní výhodu 3 na 5 hráče v poli. Nevyužíváme ji. Už se hraje 4 na 5 hráčů, ale hraje se takto jen chvíli, protože se dopouštíme faulu podražením. Síly na ledě se vyrovnají a na závěr této vylučovací anabáze hraje i Hradec skoro dvouminutovou přesilovou hru. Taky neúspěšně. Ve 36 minutě už se hraje v plném počtu hráčů. Opět to ale netrvá dlouho, protože ve 38 minutě jsme zase vyloučeni za podražení na dvě minuty. Naštěstí Hradec z této výhody nic nevytěžil a druhá třetina končí stavem 2:2. Poměr střel 9:9.

Třetí třetina má taky slušné tempo. Týmy si však už více dávají pozor na zadní vrátka. Nikdo nechce udělat chybu. Myslím si, že v této části hry jsme byli o kapánek, lepším týmem. Třetí třetina se hrála bez vyloučení a gólu jsme se v poslední dvacetiminutovce už nedočkali. Po odehraných šedesáti minutách končí utkání nerozhodně 2:2. Poměr střel 5:6. Bude následovat 5 minutové prodloužení, které může určit vítěze zápasu.

Krátká přestávka skončila a prodloužení začíná. Hra se podobá třetí třetině, akorát se mi zdá, že jsme více aktívnější do ofenzívy. Poměr střel 2:7 tomu nasvědčuje. Pěti minutové prodloužení se chýlí ke svému konci a my v čase 64:37 dáváme vítězný gól do sítě domácího týmu. Dva body z východních Čech si s radostí vezeme domů.