Rychlíkem přes Přerov

23.10.2015 00:55

HC Vítkovice Steel - HC Zubr Přerov 7 : 1 (3 : 0) (2 : 1) (2 : 0)

Přerov byl týmem, který delší dobu vedl tabulku Extraligy mladšího dorostu. Pak ale prohrál se Zlínem, následně s Třincem a propadl se na čtvrté místo. Teď narazil na náš modro-bílý tým a určitě bylo našim přáním jít ve šlépějích Třince i Zlína.

První třetinu jsme začali par excellance (čti pár ekseláns). Už ve druhé minutě vedeme 1:0. Konečně předvádíme pro nás typický hokej. Rychlý a úderný. V 11 minutě hrajeme přesilovou hru. Těsně v jejím závěru ji využíváme a zvyšujeme na 2:0. V 15 minutě hrajeme další, za cirka 30 vteřin už to je 3:0. No prostě parádní úvod zápasu. V 17 minutě jsme vyloučeni my. Oslabení zvládáme beze ztráty kytičky. Ve 20 minutě jsme vyloučeni znovu. Do konce první třetiny už Přerov nestihl náš faul za krosček potrestat. Poměr střel 13:6.

Druhou třetinu zahajujeme o jednoho hráče v poli méně, na hře to ale nejde vidět. Celkem bezproblémově naše oslabení ubráníme. Ve 22 minutě jsme vyloučeni opět. Ale ani tato výhoda, štěstí Přerovu nepřinesla a stav zápasu je stále 3:0. Ve 24 minutě se skóre mění. Mění se v náš prospěch. Vedeme 4:0. Jsme rozjetí jako Pendolíno a přejíždíme přes Přerov. Ve 26 minutě přidáváme další banánek do sítě Přerova. Cedule za brankou oznamuje příjemných 5:0. Ve 31 minutě soupeř fauluje. Tentokrát se nám herní výhoda nedaří zužitkovat a skóre se nemění. Ve 35 minutě hrajeme opět přesilovou hru, ale stav 5:0 vypadá, že je zamražený. Ve 39 minutě Přerov fauluje vysokou holí, jenže my zbytečně oplácíme hrubostí. Hra pokračuje se čtyřmi hráči na obou stranách. Led se částečně vyprázdnil a Přerov střílí gól. Snižuje na 5:1. Ve 40 minutě se dopouštíme faulu znovu, ale se stavem ve druhé třetině se už nic neděje. Poměr střel 9:7.

Začíná závěrečné dějství. Na ledě jsou tři naši hráči a čtyři hráči soupeře. Tresty udělené na konci druhé třetiny jsou stále v běhu. Za 30 sekund hrajeme v oslabení 4 na 5 hráčů na ledě. V tomto poměru se bráníme asi 1 minutu. Už jsou všichni hráči na ledě a skóre je stále 5:1. Ve 46 minutě zvyšujeme na 6:1 a nebojím se říci, že je rozhodnuto. Ve 48 minutě jsme opět vyloučeni. Nic se nestalo. Ubránili jsme se. V 58 minutě nás soupeř fauluje loktem a hned dochází k mírné šarvátce. Je vyloučený hráč Zubrů na dvě minuty za faul loktem a jsou potrestáni i boxeři dvě plus dvě minuty na obou stranách. Dále hrajeme přesilovku 5 na 4 hráče na ledě. Poskytnutou nám výhodu využíváme a připisujeme na naše konto další gól. Vedeme 7:1. V 60 minutě frustračně fauluje kapitán Přerova krosčekem a ke svým předchozím 8 minutám trestu přidává poslední dvou-minutový trest. Nezbývá než jen říct: „Jaký pán, takový krám“. Zápas končí poměrně nečekaným výsledkem 7:1. Poměr střel 12:10.