Sladký perníček

24.03.2016 17:10

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Steel 3 : 4 (1 : 0) (1 : 3) (1 : 1)

Byl to poslední zápas nadstavbové části. Pokud v předchozím zápase o něco šlo, například definitivně usadit Třinec na čtvrté místo v nadstavbové tabulce ELMD, tak v tomto zápase už opravdu nešlo o nic. Konečný výsledek už nemohl tabulku nijak ovlivnit. Z našeho pohledu by ovšem vítězství znamenalo 11 neprohraný zápas v řadě a musíte uznat, že to není málo, abychom hráli na plný plyn.

Nevím, jestli se hrálo na plný plyn, mi to trochu připomínalo takový pohodový nedělní hokejíček, když budu srovnávat s některými předchozími zápasy. Rozhodně se bylo ale na co koukat. Do 10 minuty byl stav nerozhodný 0:0. V 10 minutě rovnovážný stav porušil rozhodčí, kdy trestal našeho hráče za nedovolené bránění. Pardubice jsou známé tím, že přesilové hry umí. Za necelou minutu nám to dokázali a ujali se vedení 1:0 ve své přesilové hře. V 16 minutě jsme se dopustili faulu podražením a šli jsme pykat znovu. Jenže tentokrát jsme zahráli naše oslabení beze ztráty kytičky. Stavem 1:0 skončila první třetina. Poměr střel 14:8.

Ve druhé třetině bylo už hned od začátku jasné, že jsme trochu více šlápli do pedálů. Odměnou za snahu byla 22 minuta, kdy jsme srovnali na 1:1. Vyrovnání nahodilo do vyššího kvaltu i našeho soupeře a ve 26 minutě je opět jeden gól před námi. Prohráváme 2:1. Ve 28 minutě se poprvé vylučuje na straně Pardubic. Podražení se opravdu nedalo přehlédnout. Máme velkou šanci srovnat, ale jsme spíše rádi, že v naší přesilovce neinkasujeme další gól. Ve 30 minutě stále prohráváme 2:1. Vyrovnání na 2:2 nám přinesla až 32 minuta. Ve 35 minutě jsme vyloučeni za podražení my. Pardubice svou možnost, opět se ujat vedení v zápase nevyužívají. V čase 39:09 gólem do šatny strháváme momentální vítězství poprvé na svou stranu a vedeme 2:3. Poměr střel 8:17.

Začala třetí třetina. Hokej se odehrává většinou uprostřed hřiště. Občas jsou vidět útoky na tu, či onu branku. Ve 46 minutě jsme vyloučeni za držení protihráče. Za minutu Pardubice dokazují, že přesilové hry jsou jim vlastní a dávají už druhý gól z této herní situace. Srovnávají 47 minutě na 3:3. Stále se ještě hraje 47 minuta a karta se obrací a za sekání je vyloučený náš soupeř. Naše přesilová hra trvá jen 9 vteřin a opět vedeme 3:4. Mám pocit, že přesilovou hru využíváme v pravou chvíli. Navíc Pardubice faulují vzápětí znovu a opět budeme hrát přesilovou hru. Byl to zcela evidentní frustrační faul a je posouzený jako napadení. Pardubice se brání úspěšně a i v 50 minutě stále vedeme 3:4. V 51 minutě je tu další napadení, opět na straně Pardubic. Začínám mít pocit, že hokej jde trochu stranou a začínají se pouze vyřizovat osobní účty. Rovněž toto oslabení Pardubice zvládají a v 53 minutě je to stále 3:4. V 56 minutě se vylučuje na naší straně. Vylučuje se na 10 minut za nesportovní chování. Bylo to za odhození hokejky soupeře. Odhození na naší straně tam sice bylo, ale předtím odhozená hokejka zcela evidentně faulovala hákováním našeho postiženého hráče. Jelikož se jednalo o osobní trest, tak se dále pokračovalo 5 na 5 hráčů v poli. V 59 minutě se dopouštíme zcela zbytečného, frustračního faulu. Dáváme soupeři šanci na srovnání. Pardubice okamžitě zahajují svoji power-play. Do konce utkání zbývá necelá minuta. Žádný další gól už nevidíme, takže v Pardubicích těsně vyhráváme 3:4. Poměr střel 12:10.

Tímto zápasem máme za sebou celou letošní nadstavbu, která se nám, mám ten pocit, hodně povedla. Vzhůru do prvního kola Play-Off.