Šňůra výborných zápasů pokračuje

08.03.2016 02:06

HC Vítkovice Steel  -  Mountfield HK, a.s.    6 : 1  (4 : 1) (2 : 0) (0 : 0)

Nadstavbová část vstupuje do svého závěrečného finiše. Do jejího konce zbývá odehrát ještě čtyři zápasy. Prvním z těchto zápasů bylo domácí utkání s Hradcem Králové. Byl to v podstatě souboj o druhé místo v naší skupině B. V našem týmu stále panuje marodka, i když doufám, že to nejhorší už máme za sebou. S marodkou to bylo asi nejhorší v předchozím zápasu v Přerově. Teď se už nějací kluci do týmu vrátili a mohli jsme hrát na dvě obranné dvojice a tři útoky. Dokonce jsme měli jednoho útočníka v záloze. Na brankařském postu to máme jasné, všichni tři brankáři jsou v podstatě k dispozici a navíc ať předešlé zápasy chytal kdokoliv, tak byl vždy základním kamenem našeho týmu. Z kuloáru vím, že Hradec to na tomto postu tak růžové neměl. Jeho gólmanská jednička má odebranou registraci za zřejmě nevybíravá slova směrem k rozhodčím v nějakém předešlém utkání. Úvod máme za sebou a spěcháme do zápasu.

Opravdu přicházíme v pravou chvíli. V čase 0:55 dáváme branku a ujímáme se vedení 1:0. V 6 minutě vedeme 2:0. Nevím, co více si můžeme přát. V 7 minutě Hradec snižuje kontaktním gólem na 2:1. Hraje se takový, řekl bych akademický hokej. Dle mého názoru tempo není bůhvíjak vysoké, pokud budeme srovnávat s předchozími zápasy. Právě proto je hra přesnější a více kombinačnější. Určitě toto utkání nenudí. V 9 minutě jsou vyloučeni hradečtí Lvi za faul vražení. Máme šanci ve výsledku odskočit, ale to se nám nedaří. V 11 minutě je výsledek stále těsný 2:1. V 16 minutě je opět vyloučený náš soupeř. Sudí signalizuje dvě minuty za podražení. V 18 minutě se vylučuje znova a postiženým týmem je Hradec. Je to za faul držení protihráče. Budeme hrát 27 vteřin přesilovou hru 5 na 3 hráčů na ledě. Herní výhodu nevyužíváme a pokračujeme v přesilové hře 5 na 4 hráče v poli. Konečně využíváme naší početní výhodu a zvyšujeme na 3:1. Byl to gól v 19 minutě. Ve 20 minutě se trefujeme opět a vylepšujeme naše skóre na 4:1. S první třetinou můžeme být hodně spokojeni. Poměr střel 11:8.

I druhá třetina se nese v podobném duchu jako předchozích 20 minut. Hradec Králové do druhé třetiny pouze provedl výměnu na brankářském postu. Nový gólman neměl skoro žádný zákrok a ve 25 minutě musel vytahovat puk ze své sítě. Vedeme 5:1. Hned vzápětí po tomto gólu jsme vyloučeni na dvě minuty za napadení. Poprvé v zápase budeme hrát v oslabení. Oslabení se chýlí ke konci. Střídačka zmatkuje a jsme vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. Budeme se muset 10 vteřin bránit ve třech hráčích. Již jsme 4 na ledě a dále pokračuje naše oslabení. Ve 30 minutě máme všechny chachary na ledě a na tabuli svítí stále 5:1 pro naše barvy. Ve 33 minutě zvyšujeme na 6:1. Výsledek je pro hradecké kluky hodně tvrdý, protože jejich předváděná hra výsledku vůbec neodpovídá. Někdy se to prostě tak stává, že tým nehraje vůbec „debaklově“, ale výsledek „debaklový“ je. Ve 34 minutě je Hradec vyloučený za podražení. Budeme hrát přesilovku 5 na 4 hráče v poli. Je odehraná zhruba její první polovina a soupeř je vyloučený opět. Je to za příliš mnoho hráčů na ledě. Skoro jednu minutu máme dvojnásobnou početní výhodu, kterou nevyužíváme. Pak následuje naše přesilovka 5 na 4 hráče. Přesilovky nám dnes nevycházejí, tak jako bychom si přáli. V početní výhodě jsme hráli skoro 3 minuty, navíc jednu minutu jsme hráli v dvojnásobné výhodě, přesto se výsledek 6:1 nijak nezměnil. Ve 38 minutě jsme vyloučení my za držení protihráče. Oslabení zvládáme. Končí druhá třetina. Skóre je 6:1. Poměr střel 13:11.

Ve třetí třetině se Hradec stále snažil s výsledkem něco udělat. Pořád se bylo na co koukat. Zápas sledoval i realizační tým HC AZ Havířov 2010, protože mohl vidět v akci oba své potencionální soupeře v prvním kole play-off. Ve 45 minutě jsme vyloučeni na 2 minuty za napadení. To byl faul s visačkou „Hloupý a zbytečný“. Nechci tady mentorovat, ale v play-off takový druh faul může posrat celou sezónu. Myslím si, že je na čase přemýšlet i tímto směrem. V tomto zápase se nám hra v oslabení daří. Ani tyto dvě minuty trestu nejsou výjimkou. Ve 47 minutě jsme kompletní a stále vedeme 6:1. Ve 48 minutě hrajeme přesilovou hru. Bylo to za provinění Hradce, držení protihráče. Přesilovky nejsou naší silnou stránkou, takže v 50 minutě je to stále 6:1. V 51 minutě jsme potrestání trestným střílením. Je nařízeno naprosto správně a je to za zalehnutí puku hráčem v brankovišti. Toto provinění proti pravidlům jsem viděl jako dobrý faul, jako nějakou poslední záchrannou brzdu po zmatcích před naší bránou. Hradec své trestné střílení neproměnil, takže výsledek je stále konstantní 6:1. V 58 minutě jsou Východočeši vyloučeni za nedovolené bránění. Přesilovky nám v tomto zápase prostě nešly, takže se výsledek 6:1 nezměnil a je to také konečný výsledek celého utkání. Poměr střel 9:8.

Vítězství v tomto zápase nám přineslo definitivně 2.místo v tabulce B ELMD v sezóně 2015/16. Ostatní výsledky celého 17.kola ELMD nám přiřkly soupeře pro 1.kolo play-off a tím bude celek HC AZ Havířov 2010.