Šumperk, jako přes kopirák s Opavou

06.10.2015 14:10

HC Vítkovice Steel   -   HK Mladí Draci Šumperk    8 : 2  (3 : 2) (1 : 0) (4 : 0)

Byl to zápas s týmem, který ještě v tomto ročníku neokusil sladký pocit z vítězství. Takové zápasy jsou dost obtížné. Prohrávající tým se potřebuje na někom takzvaně chytit a mám pocit, že Vítkovice jsou právě tím klubem k tomu určeným. A to nemyslím pouze kategorii mladšího dorostu. Prostě pokud se někdo potřebuje nakopnout, tak jsme na to ideální mančaft.

V zápase jsme měli opět, jak jsem psal v článku o utkání s Opavou, „břuchabol“. Šumperk byl silně bránící tým, na jehož defenzivní taktiku jsme nemohli najít recept. Skórovali jsme až v 6 minutě. Byl to takový ušmudlaný, dotlačený gól, no prostě takový hokejový „fujtajbl“. Navíc jsme ho docílili, když nás na ledě bylo šest. Místo, abychom byli vyloučeni na dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, nespravedlivě vedeme 1:0. Ještě teď se stydím. O fair-play nemohla být ani řeč. Vaše dohadování na střídačce, kdo se vlastně puku dotknul a kdo ne, mně v tomto případě uvádělo do zuřivosti. V 7 minutě jsme dali zcela regulérní branku a vedeme 2:0. Jenže v 10 minutě Šumperk snižuje na 2:1. V 17 minutě hrajeme první přesilovou hru. Ve třetí minutě zápasu jsme hráli v oslabení a zvládli jsme ho. Teď jsme hráli přesilovku a tu jsme zvládli taky. V 18 minutě vedeme 3:1. Ve 20 minutě nám dává soupeř gól do šatny a snižuje na 3:2. Spravedlivě by mělo být 2:2, ale je to tak, jak je to oficiálně „napisane“, teda 3:2. Poměr střel 12:6.

Ve druhé třetině naše trápení pokračuje. Skóre se nemění a stále zůstává na velice těsném stavu 3:2. Neustále se snažíme odskočit Šumperku o nějakou tu branku, ale naše hra má úspěšnost Marného Slávy. Až ve 40 minutě odskakujeme na skóre 4:2. Střela od našeho beka, končí v síti soupeře. Důležitý gól do šatny. Poměr střel 14:5.

Třetí třetina. Ve 42 minutě je nám nabídnuto trestné střílení. Využíváme ho a vedeme 5:2. Klid se vrací na naše hokejky a postupně přidáváme další branky až do konečného výsledku 8:2. Poměr střel 11:7.