Trestná střílení, vytvořily rekord

20.09.2015 21:52

VHK Vsetín - HC Vítkovice Steel        3 : 4   (1 : 1) (1 : 2) (1 : 1)

Ke druhému zápasu jsme se vydali do vsetínských vrchů. Pěknou, slunečnou neděli nás přivítal stadión Na Lapači. Nebudu se rozepisovat a pojďme hned do zápasu.

Začali jsme hrát na čtyři lajny, náš soupeř hrál na lajny tři. Nedokázali jsme se nějak dostat do tempa. Z mého pohledu jsme působili ospale. Ve třetí minutě produkují naše zadní řady „óbr“ hrubku a Vsetín nás trestá. Vede 1:0. V podstatě hned po úvodním gólu jsme vyloučeni a budeme se bránit. Naše oslabení jsme ubránili. V 11 minutě budeme hrát na oplátku přesilovou hru my. Přesilovka se nám ale nedaří. Zbývá už jen 9 vteřin, kdyby se vyloučený hráč soupeř vrátil na ledovou plochu. Přesilovku využíváme, srovnáváme pěkným kombinačním gólem ve 12 minutě na 1:1. Ve 13 minutě jsme vyloučeni, ale za dvě minuty je stav stále neměně stejný 1:1. Hokej je takový, dalo by se říct, málo střelecký. Veškeré souboje se odehrávají daleko od obou branek. Dvacátá minuta ukončuje prví třetinu výsledkem 1:1. Poměr střel 5:8.

Do druhé třetiny nastupujeme v trochu pozměněné sestavě. Pořád působíme méně pohyblivým dojmem. Navíc vsetínské kluziště je poměrně dost malé a trenér neustále upozorňuje kluky, ať hrají jednoduchý, přímočarý hokej, že na různé kudrlinky tady není místo. V některých případech je to opravdu jako by hrách na stěnu házel. Ve 26 minutě nám nezbývá než faulovat, právě díky těm kudrlinkám. Oslabení, ale zvládáme. Ve 31 minutě kapitulujeme podruhé a prohráváme 2:1. Navíc ve 33 minutě je proti nám nařízeno trestné střílení. Podotýkám oprávněné. Naštěstí ho náš soupeř nevyužívá ke svému prospěchu. Stále prohráváme 2:1. Ve 36 minutě srovnáváme na 2:2. Od tohoto momentu se mi zdá, že začínáme být lepším týmem a mám pocit, že tady nemůžeme prohrát. Ve 38 minutě je vyloučený soupeř za napadení. Přesilovka se nám nedaří. Vyloučený hráč skáče na led a v tom čase obracíme zápas na 2:3. Pěkným gólem do šatny uzavíráme druhou třetinu. Poměr střel 9:11.

Začátek třetí třetiny je pro nás nešťastný. Propadáme hned na úvodním buly a náš bek musí zatáhnout za záchrannou brzdu. Zákrok je oceněný trestným střílením. Soupeř srovnává na 3:3. I nám je nabídnutý trestný nájezd, vypadá to, že se s tímto druhem trestu roztrhl pytel. Svoji šanci na odskočení soupeři ve výsledku, však nevyužíváme. Stále na tabuli svítí remízových 3:3. Ve 48 minutě faulujeme znovu. Opět je zákrok oceněný trestným nájezdem a opět musím říct, že oprávněně. Vsetín však s výsledkem zápasu nepohnul. Takže se hraje dále nerozhodně. V 52 minutě jsme zcela zbytečně vyloučeni za nesportovní chování. Nesmyslnými kecy dáváme soupeři šanci dostat se do vítězného trháku. Hokej graduje. Naštěstí hned za 9 sekund je vyloučený i hráč soupeře za nedovolené bránění. Síly na ledě se vyrovnávají. V 55 minutě jsou už všichni hráči na ledě a pořád je remíza 3:3. V 57 minutě nám vyletí ruce nad hlavu. Vedeme 3:4. Vsetín se snaží s výsledkem udělat možné i nemožné, ale je to marné, je to marné. Na Lapači vyhráváme těsně 3:4. Poměr střel 7:10.

Většinou nechválím práci rozhodčích, tady musím ale udělat výjimku. Už dlouho jsem neviděl tak dobře vedený zápas, který byl navíc dramatický do poslední sekundy.