Třinec k nám přijel v plné palbě

24.02.2016 08:44

HC Vítkovice Steel   -   HC Oceláři Třinec       4 : 0  (2 : 0) (1 : 0) (1 : 0)

Původně se tento zápas měl odehrát v Třinci, tak jako je napsáno v rozlosování Extraligy mladšího dorostu. Oceláři nás požádali o změnu pořadatelství a my jsme jim vyhověli. Jelikož jsem takový šťoura, tak mi nedalo, abych se nezeptal třineckého realizačního týmu, z jakého důvodu změnu pořadatelství po nás požadovali. Bylo mi odpovězeno, že to bylo z důvodu změny reklam na ledě ve Werk Aréně. Jak v Třinci, tak i u nás probíhalo v následujícím týdnu měření sil mezi naší a Ruskou reprezentací, takže extraligové reklamy se musely změnit. Na naší multifunkční hale nebyly tyto úpravy nutné, tak se hrálo u nás.

Oceláři k nám poprvé v této sezoně přijeli v kompletní sestavě, proto se dalo očekávat celkem zajímavé měření sil. Pokud byl předchozí zápas se Zlínem hraný v poměrně rychlém tempu, tak tento zápas byl tempově přímo ďábelský. Hodně pohledné utkání, které diváky nemohlo nudit. Akce střídala akci. Respektive v první třetině to byly spíše silné útoky Ocelářů, naše výborná obrana a excelentní výkony našeho gólmana. Prostě hokej s visačkou nejvyšší kvality a podotýkám zcela zadarmo. Kdo neviděl, může jenom litovat. Takže pojďme do první třetiny.

Náš tým je pod silným tlakem. Hrajeme zodpovědně dozadu. O výkonech našeho gólmana jsem psal již výše, jeho fantastické výkony se velkou mírou podílely na tom, že jsme zápas neprohrávali už v úvodních minutách. Poměr střel v první třetině byl 6:15 a tento statistický údaj hovoří asi za vše. I když jsme byli pod větším tlakem, tak přesto náš tým v 16 minutě otevřel skóre tohoto ocelářského derby. Pěkným kombinačním gólem vedeme od 16 minuty 1:0. Trochu otupujeme ostří útoků soupeře a v 18 minutě zvyšujeme na 2:0. No prostě paráda. I když první třetina byla plná osobních soubojů, tak se poprvé vylučovalo až ve 20 minutě. Byla to vzájemná potyčka, která byla oceněna dvěma minutami na obou stranách za hrubost. První třetina je minulostí, vedeme 2:0. Poměr střel 6:15.

Druhou třetinou se hra vyrovnala, stále jsme mohli sledovat vynikající hokej, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou. Pár vteřin po polovině zápasu, to znamená ve 31 minutě, zvyšujeme na 3:0. Ve 35 minutě jsme vyloučeni za hákování a soupeři dáváme možnost korigovat pro jeho barvy nepříjemný stav 3:0. Naštěstí zůstává pouze u té možnosti a ani ve 37 minutě se skóre nemění. Ve 40 minutě hrajeme přesilovou hru, kterou rozděluje konec druhé třetiny. Vedeme 3:0. Poměr střel 13:12.

Třetí třetinu zahajujeme přesilovou hrou, která má trvat jednu minutu a třicet šest vteřin. Bohužel pro nás i tak dlouho trvala. Prostě jsme ji nedokázali využít a skóre je neměnné 3:0. Na ledě se začíná přiostřovat. Dochází k nefalšované bitce. Vylučuje se na obou stranách za hrubost. Jeden náš hráč obdrží 2+2 minuty a druhý náš hráč 2 minuty. Na Třinecké straně jsou vyloučeni také dva hráči, ale na rozdíl od nás dostávají pouze po dvou minutách. Rozhodčí celou situaci posoudil tak, že jsme rvačku vyvolali my a v podstatě budeme hrát v oslabení. Ve 47 minutě jsou už ale všichni hráči na ledě a hraje se v plném počtu na obou stranách. Výsledek se nezměnil a stále je pro nás příjemný 3:0. Ve 48 minutě máme možnost sledovat další boxerskou vložku. Byl tam soupeřův faul za sekání a následovala odplata. Vylučovalo se opět na obou stranách. Náš hráč dostal 2+2 minuty za hrubost. Jeden hráč Třince obdržel 2 minuty za sekání a druhý 2 minuty za hrubost. Když běžela 52 minuta, tak se už hrálo 5 na 5 hráčů v poli a skóre bylo stále 3:0 pro náš tým. Oceláři se snažili, seč jim síly stačily posunout vítězství na svou stranu a my jsme jim to nechtěli dovolit. V čase 59:07 začala power-play Třince. Tato power-play skončila v čase 59:59, protože jsme dali gól do prázdné branky Ocelářů a potvrdili jsme naše vítězství 4:0. Poměr střel 12:8. Před takovým výkonem mi nezbývá opravdu nic jiného než smeknout. Tato výhra nám zajistila, že už nemůžeme skončit hůře než na čtvrtém místě. Takže první kolo play-off budeme určitě začínat na domácím ledě.