U Zubrů se často nevyhrává

18.01.2016 20:10

HC Zubr Přerov   -   HC Vítkovice Steel       6 : 4  (2 : 2) (1 : 2) (3 : 0)

V úterý 15.12.2015 jsme jeli do Přerova. Bylo to 6.kolo nadstavby. Pokud to rozpitváme, tak se jednalo o první zápas druhé čtvrtiny soutěže. První čtvrtinu jsme vyhráli se ztrátou pouze jediného bodu. Druhá část nám nezačala příliš dobře, protože jsme doma ztratili 3 body v utkání s Hradcem Králové. Teď jsme měli šanci zlepšit naši reputaci v tomto zápase. Poslední utkání jsme většinou odehráli více méně na tři lajny, tentokrát se hrála varianta čtyři útoky a tři obrany. Takže nějaký úvod je za námi a pojďme směle do utkání.

Hrál se hokej, který nebyl tak rychlý jako předchozí zápasy. Ale v každém případě se na něho dalo koukat. Řekl bych taková pohodová předvánoční podívaná, co se tedy hry týká. Hned ve třetí minutě jsme byli vyloučeni. Zubři se snažili dostat do našeho pásma, jejich bek od modré čáry vystřelil na naši branku a tato taková běžná, pohodová dalo by se říct, předvánoční střela doletěla až do naší sítě. Přerov svou přesilovou hru využil a od 5 minuty prohráváme 1:0. Dále se pokračovalo ve stejném stylu hry, jak jsem popisoval výše. V 11 minutě nás Zubři dostali pod trochu větší tlak a hned zvýšili na 2:0. Nevypadalo to sice pro naše barvy nějak povzbudivě, ale stále jsem neměl pocit, že by na střídačce panovala nějaká nervozita. V 18 minutě snižujeme na 2:1. Sedm vteřin před koncem první třetiny srovnáváme na 2:2 a posunujeme zápas na jeho začátek. Poměr střel 10:13.

Druhou část utkání jsme nezačali příliš ideálně. Dvacet devět vteřin od jejího úvodního vhazování opět prohráváme 3:2. Ve 24 minutě srovnáváme na 3:3. Mám pocit, že jsme lepším týmem, ale toto konstatování nedokážeme podpořit ve výsledku. Ve 28 minutě jsme vyloučeni. Oslabení zvládáme a pořád se hraje plichta 3:3. Ve 38 minutě je poprvé vyloučený i náš soupeř. Stačí nám pouhých 22 sekund a ujímáme se poprvé vedení v zápase 3:4. Ve 39 minutě putujeme, jak jinak, na trestnou lavici znovu my. Do konce druhé třetiny se skóre nemění, takže budeme hrát v oslabení i na začátku části třetí. Poměr střel 8:14.

Na začátku třetí třetiny hrajeme v oslabení za trest, který byl udělen našemu týmu v závěru třetiny druhé. Oslabení zvládáme a pořád vedeme 3:4. Bohužel vedeme je do 44 minuty. Přerov srovnává na 4:4. Začíná se hrát takový opatrnější hokej, který místy začíná i nudit, ale vzhledem k výsledku se asi není co divit. Žádný z týmu nechce udělat zbytečnou chybu. Mám pocit, že když není na ledě přerovská, elitní první lajna, tak máme více ze hry. Pokud jsou na ledě, tak se hra srovnává a jelikož hrají takový „polo-bukařský“ hokej, tak jsou pro naše zadáky dva přerovské vysunuté hroty dost nepříjemní a nebezpeční. Zápas se chýlí ke svému konci a stále o vítězi není rozhodnuto. V 56 minutě jsme v pásmu soupeře. Ten nám ovšem bere puk a rozehrává akci proti naší bráně. Je pískáno, rozhodčí signalizuje, že bude vylučovat na naší straně. Faul se stal mimo místo, kde se nacházel zrovna touš. Osobně jsem tento zákrok neviděl. Byl posouzený jako napadení, takže předpokládám, že to bylo nějaké dohrání soupeřového hráče bez puku. Zbytečný, útočný faul, který naprosto nic neřešil. Na stadiónu zavládly emoce jak na hřišti, tak v hledišti. V podstatě celých 60 minut bylo zřejmé, že se zápas vede tak, aby bylo jasné, kdo je domácí tým. Bylo to trochu podobné jako předchozí zápas u nás doma s Pardubicemi. Takže bylo naší hrubou chybou dát rozhodčímu důvod k vylučování právě v tuto chvíli a za tohoto stavu. Třískání do plexiskla na trestné lavici provinivší se hráčem, to se opravdu trestá minimálně osobním 10 minutovým trestem. Následné verbální útoky směrem k časomíře to zavánělo trestem ve hře. Otevření dvířek na hostující trestnou lavici hráčem Přerova se také mělo posoudit minimálně 10 minutovým osobním trestem, no ale jak říkám hrálo se v Přerově. Atmosféra houstla a nás čekalo oslabení. Do konce naší herní nevýhody zbývalo cirka 30 vteřin a Přerov se ujímá vedení v zápase 5:4. To se hrála 58 minuta, přesněji řečeno 57:25. V čase 59:10 se nakvartýrujeme do obraného pásma soupeře a můžeme si dovolit zahájit naši power-play. Vyhráváme buly, které směřuje na našeho zadáka na modré čáře, jenže tady zazmatkujeme, pouštíme soupeře do brejku a v čase 59:54 se puk ocitá v naší prázdné kleci. Je rozhodnuto. Tento zápas prohráváme 6:4. Poměr střel 8:8. No i takové zápasy se dějí.