V Pardubicích krok k lepším zítřkům?

03.02.2016 21:51

HC Dynamo Pardubice   -   HC Vítkovice Steel       8 : 9  PP (3 : 3) (4 : 3) (1 : 2) (0 : 1)

Pardubice to byl náš poslední soupeř ve druhé čtvrtině ELMD.  Mněli jsme poslední možnost získat nějaké body v této části soutěže. Získat body, které by nás v této čtvrtině posunuly blíže k metám nejvyšším. Když se ohlédnu za zápasem zpětně, tak mám pocit, že jsme v podstatě o jeden bod přišli. Ale zbytečně nemluvme a pojďme přímo do zápasu.

Měli jsme ho totiž rozehraný přímo skvěle. Úvodní minuty byly takové oťukávací, ale stále jsem měl pocit, že jsme a působíme lepším dojmem. Hned v první minutě byl vyloučený náš soupeř na dvě minuty za podražení. Přesilovou hru jsme nevyužili. Naši herní převahu jsme potvrdili v až 8 minutě, kdy jsme se ujali vedení 0:1. V 9 minutě jsme vedli 0:2 a v 10 minutě vyhráváme 0:3. Chtělo by se říct, není co řešit. Jenže jak se nám povedla hra mezi 8 a 10 minutou, tak se „pernikářům“ povedla hra mezi 14 a 18 minutou. Ve 14 minutě snižují Pardubice na 1:3, v 16 minutě na 2:3. Kontaktním gólem se dostávají do hry. K naší velké nelibosti v 18 minutě srovnávají skóre utkání na 3:3. Z našich fanoušků-sponzorů by takový obrat ve vývoji střetnutí asi čekal jen málokdo.  Možná z naší frustrace se ve 20 minutě strhla před brankou soupeře bitka, která byla potrestána dvakrát dvěma minutami na straně soupeře za hrubost a na naší straně také dvěma dvouminutovými tresty za hrubost. Výsledek po odehraných 20 minutách byl 3:3, poměr střel 8:13.

Přes všechno jsem si stále myslel, že jsme lepším týmem. Jenže hned ve 21 minutě se Pardubice poprvé ujaly vedení v zápase 4:3. No, to byla trochu hodně studená sprcha na úvod další dvacetiminutovky. Za necelou minutu srovnáváme sice na 4:4, ale další minuty patřily našemu soupeři. V čase 24:07 se opět ujímá vedení v zápase 5:4 a v čase 24:41 odskakuje na rozdíl dvou branek 6:4. Náš gólman dobrovolně přenechává místo svému kolegovi.  Doufá, že náš herní projev se nakopne a budeme mít šanci s výsledkem něco udělat. Myslím si, že to bylo sice nelehké, ale za to správné vyhodnocení stávající situace. Ve 28 minutě snižujeme na 6:5. Tímto ale bláznivá přestřelka zdaleka nekončí. Ve 34 minutě srovnáváme na 6:6. V této minutě dostáváme zápas na jeho počátek a diváci už měli možnost vidět tucet branek. V Pardubicích se odehrávají gólové hody. Ve 39 minutě putuje na trestnou lavici domácí hráč, který se provinil faulem napadením, a my máme perfektní příležitost strhnout vedení v zápase opět na svou stranu. Bohužel opak je pravdou a ve své vlastní přesilové hře ve 40 minutě inkasujeme gól na 7:6. Bylo to v čase 39:34, takže ho můžeme považovat vedoucím gólem soupeře do naší šatny. Poměr střel 12:15.

Třetí třetina začala a marně vzpomínám na úvodní minuty tohoto „maču“. To jsme byli týmem, který bojoval o tři body a nebojím se říct týmem, který si tři body i zasloužil. Ve třetí třetině se pouze snažíme alespoň urvat, co se ještě dá. Ve 46 minutě srovnáváme na 7:7. Výsledková cifra se sice podobá skóru v Národní házené, ale vězte, není všem výsledkům konec. V 54 minutě jsme vyloučeni za podražení. Čekají nás perné chvilky. Po odehraných dvou minutách se stav 7:7 nemění. V 57minutě jdeme na lavici hanby pykat znova. Tentokrát je to za faul napadením. Tuto herní situaci už nezvládáme a bílo-červení se ujímají vedení v zápase 8:7. K vylepšení výsledku jim stačilo pouhých 20 vteřin v herní výhodě 5 na 4 hráče v poli. Dveře jakéhokoliv bodového zisku se nám pomalu, respektive rychle zavírají. Do konce utkání zbývají necelé čtyři minuty. A my v zápase, který se pro naše barvy, v jeho počátku vyvíjel velice dobře, momentálně prohráváme, o jeden jediný gól. V 58 minutě srovnáváme na 8:8. Myslím si, že vzhledem k celému utkání to bylo hodně spravedlivé srovnání. Kolem tohoto gólu byla velká diskuse. Soupeř asi nabyl dojmu, že srovnávací gól padl po našem faulu. Opět z mého pohledu byla branka zcela regulérní a až po uznání gólu, nastala, zdůrazňuji možná situace, kdy jsme se dopustili faulu. Byl to faul, zákrok do oblasti hlavy a krku. Prostě dost nepřehledné dění před brankou soupeře, z kterého byl srovnávací gól a pak náš možný faul. Momentální výsledek byl 8:8 a my jsme byli vyloučeni na 2 + 10 minut. Do konce třetí třetiny zbývaly necelé tři minuty a ty jsme museli hrát v oslabení. Oslabení jsme zvládli a na řadu přišlo prodloužení.

Opět si myslím, že v prodloužení jsme byli lepším týmem a tuto kvalitu jsme zužitkovali v 64 minutě vítězným gólem na 8:9. Dva body si po zásluze odvážíme do tej naší Ostravěnky.