Vykročeni tu spravnu nohu

15.09.2015 07:17

HC Vítkovice Steel   -   HC Slezan Opava       9 : 0  (1 : 0) (4 : 0) (4 : 0)

Pozor článek v nářečí !!!

Ajetotu. Slunko venku pere jak sviňa a nam začina nova sezona extraligy mladšiho dorosta. Hned na začatek nam los přidělil supeřa, kery jejen taky kusek od tej naši Ostravěnky. Supeřa, kdysem po našich prohranych zapasach s nim, probečel nejednu noc do dyvana. A fčil to ma byt naš prvni supeř. Sem si povzpominal na historiju a kuknul sem do članku minulych. Opavaci nas většinou bili jak to žito. Doba se změnila, dost ich odchovancu fčil pobyva v našem tymu, takže sa těžko dalo odhadnuť co nas čeka.

Prva perioda mi připomínala, cosik takeho, tajak ma člověk břuchabol a sedi na hajzlu a furt čeka co sněho vyleze pěrvši. Estli enem luft, bo už to, proč tam truni. Slušně sa to pravi, že gol byl na spadnuti. Furt sme na něho čekali a furt něchodil. I barcjake přesilovky sme hrali a furt nic, jen ten luft. Na hodinach bila 16 minuta amy sme sa dočkali. V jedne dochtorske praxi vkere něsem kdovijak erudovany se temu pravi, pry došel posliček. Ja myslim, že posliček je taky maly chachar co na tacu ti doněse jakysy capar. Tož nam teda posliček doněsl gola. Vyhravame enem 1:0. Toto je i výsledek po 20 minutach maču. Střely 22:2. Co dodať.

Naše trapeni s luftem trvalo až do 30 minuty. Pak došel luft a došlo to na co sme čekali tak dluhu chvilu. Nebudu to nijak natahovať, k temu posličkovi s první poriody sme dali dalších osm kusu a mač sme vyhrali 9:0. Slezany sme přestřileli celkově 52:12 !!!. Hokej sa hraje 60 minut, zteho sme 40 minut hrali přesilovku 5 na 5 hrača v poli.

Estli čekate že fčil ty naše chachary pochvalim, tož takja to nězrobim. Spíše smeknu před vykonem mančaftu z Opavy, že bojovali ze všech sil proti naši drtive převaze. Takticky zahrali vyborně. Branili a brejkovali. Nic ineho jim v tym duelu nězbyvalo.    

Přes všecko sme vykročili do nového ročnika extraklasy tu spravnu nohu.