Zajistili jsme si účast v letošní play-off

23.11.2015 11:10

HC Vítkovice Steel   -   HCM Warrior Brno    10 : 0    (7 : 0) (1 : 0) (2 : 0)

Do Ostravy přijeli Bojovníci z Brna. Vítězství v tomto zápase nám zajišťovalo přímý postup do letošního play-off. Poměrně jednoduchou výhrou jsme tento krůček splnili. Brno k nám dorazilo v mladé sestavě a byla to sestava jiná než v našem předchozím vzájemném zápasu. Prostě v pěti případech musel soupeř sáhnout do svých mladších rezerv. Samozřejmě to bylo na hře znát.  

Začali jsme velice zostra. Ve 3 minutě vedeme 1:0. Ve 4 minutě vedeme 2:0. Pak jsme měli takovou čtyřminutovou gólovou pauzu. V 8 minutě je to 3:0. Pak přišla opravdová gólová smršť. Ve 12 minutě zvyšujeme na 4:0. Ve 13 minutě na 5:0 a hned v následující 14 minutě upravujeme skóre na 6:0. Ještě v té samé minutě přidáváme další gól do branky soupeře a měníme výsledek na 7:0. Během 15 minut vyhráváme 7:0 a je po zápase. Většina těch gólů byla velice pohledných a hlavně po parádních kombinacích. Je jasné, že takové góly nám soupeř umožnil svou hrou. Byli jsme lepší. Poměr střel 22:5.

Celkem jsem byl zvědavý, jak bude naše branko-mašina pokračovat ve druhé třetině. No jenže to vypadalo tak, jako by do další třetiny nastoupily úplně jiné týmy než v úvodu zápasu. Brněnská hra se zlepšila, možná i díky tomu, že jsme začali hrát „Šumperk“. Nebylo to sice až tak do očí bijící jako tenkrát ve městě pod Jeseníky, ale bylo evidentní, že si hráči chtějí „vylevlovat“ své individuální statistiky. Hezkých kombinací bylo jako šafránu a naše skóre bylo zmraženo. Hráli jsme dvě přesilové hry, které ovšem neměly ani hlavu ani tu patu a hlavně postrádaly jakoukoliv hokejovou myšlenku. Blížil se už konec druhé třetiny a stále bylo 7:0. Ve 38 minutě byl soupeř vyloučený znovu a my jsme naši přesilovou hru využili. Poskočili jsme ve skóre na 8:0. Poměr střel 12:3.

Ve třetí třetině nás stále ovíval jesenický vánek. Takže to zkrátím. Byli jsme dvakrát vyloučeni, dovolili jsme našemu soupeři vystřelit vícekrát na naši branku. Dali jsme ještě dva góly a vyhráli, zaslouženě 10:0. Poměr střel 15:5.

Zajistili jsme si přímý postup do letošního play-off.

Minulý článek s Olomoucí jsem vás na závěr pokáral ohledně nepořádku v šatně po zápase a problematiky okolo vašeho hudebního aparátu. Teď vás musím pochválit, jak jste se k tomu postavili jako celý tým v čele s kapitánem. Toto je správná cesta.