„Babicův“ vítkovický speciální gulášek

22.10.2012 11:41

HC Vítkovice Steel  -   HC Slezan Opava       9 : 2  (7 : 1) (1 : 1) (1 : 0)

Návod na nedělní vítkovický speciální gulášek :

Nejdřív si pustíte nějakou příjemnou muziku, třeba z právě nových zakoupených beden.

Pak si vezmete nějaký větší hrnec, nejlépe multifunkční hokejovou halu v Ostravě-Zábřehu. Před samotným vařením prokonzultujete s pomocným personálem týmu soupeře, jaké kdo ingredience použije. Po velké hádce a tahanici se nakonec za pomoci rozhodčího soudu, dohodnete.

A začínáme vařit. Takže jste rozpálili v hrnci olej a do něj vhodíte 17 kvalitních soupeřových surovin a k nim přihodíte 17 kousků našeho neméně kvalitního materiálu. Nic nemusíte krájet ani umývat. Jak jsem říkal předem, je to speciální gulášek a navíc Babicův. Oheň pod hrncem dáte na maximum a šéfkuchaři začnou rychle míchat. Začátek vaření je nutno provést při co nejprudším žáru, ať se maso pěkně zatáhne a šťáva zůstane uvnitř. Zhruba za 19 minut je to nejdůležitější uděláno a skóre je 7:1.

Ve druhé třetině, přilijete trochu vody a necháte gulášek jen tak jemně dusit. Můžete si trochu odpočinout, popřípadě je možno v polovině vaření vyměnit brankáře. Kolem 40 minuty na chvíli stáhnete oheň a skóre je 8:2.

Ve třetí třetině vaření, už jen přidáváte trochu ochucovadel, moc jsme to nepřeháněli, takže konečný stav byl 9:2. Na závěr, za velkého jásotu naposledy zamícháte a můžete podávat. Sami jste viděli, že to není složité, když se použijí ty správné ingredience, a že se žádné drama nekonalo, až mě to trochu i mrzelo.

Přejeme dobrou chuť.

Opavákům nabízený gulášek moc nechutnal, tvrdili, že jsme ho v první třetině připálili. To je možná pravda, ale my máme připálené rádi.